To je to što me zanima!

Sindikat novinara Hrvatske uspješno financira svoje projekte europskim novcem

Sindikat novinara Hrvatske (SNH) počeo je uspješno projektno financirati svoje aktivnosti europskim novcem, istaknuto je u subotu na 34. redovitoj sindikalnoj skupštini
Vidi originalni članak

U protekloj godini s novinarima iz susjednih zemalja proveden je projekt Lokalni mediji za bolje društvo, a u tijeku je i projekt u suradnji s Europskom federacijom novinara i Europskom konfederacijom sindikata za oporavak sindikata.

Jedna od glavnih aktivnosti u tom projektu je i pokretanje razgovora o nacionalnom kolektivnom ugovoru.

Na skupštini je istaknuto da je u proteklom razdoblju okupljen tim sindikalnih pregovarača u kojem su uz SNH, Sindikat grafičara i medijskih radnika i Sindikat obrazovanja, kulture i medija, utvrđeni su planovi i pozvani predstavnici poslodavaca kao druge strane u socijalnom dijalogu.

Sindikalni povjerenici izvijestili su o situaciji u svojim podružnicama, problemima s poslodavcima, a podržane su i promjene Stauta SNH kojima je otvorena mogućnost zasebnog odbora za studente i mlade novinare kojima su otvorena i vrata u sindikalna radna tijela kako bi aktivno mogli sudjelovati u donošenju odluka i radu.

PUCALI JOJ U GLAVU Novinarka Al Jazeera poginula u Palestini, ubile ju izraelske snage. Drugi reporter ranjen...

Takva mogućnost otvorena je i za atipične radnike u medijima i slobodne novinare.

Predsjednica SNH Maja Sever naglasila je da su u protekloj godini otvoreni razgovori i sa studenticama, studentima i mladim novinarima radi pokretanja njihovog većeg angažmana i aktivnosti.

NASILJE NAD MEDIJIMA Dvije novinarke ubijene u Veracruzu, upucane su u autu...

SNH se aktivno zalagao na europskoj i nacionalnoj razini za zaštitu prava atipičnih radnika i freelancera te će i promjenama statuta nastaviti pa i ojačati rad na zaštiti njihovih prava, zaključila je Sever.

Idi na 24sata

Komentari 2

  • 14.05.2022.

    jel crkva uključena

  • 14.05.2022.

    Zna se dobro čiji je to novac pod imenom europski 😵‍💫

Komentiraj...
Vidi sve komentare