To je to što me zanima!

Sindikat Preporod: Nastavnici bi trebali dobivati punu plaću ako su na bolovanju zbog Covida-19

Zbog nastave prema tri predložena modela sindikat smatra da se nastavnicima treba uvećati plaća ako opet dođe do potpune nastave na daljinu. Najavljuju i moguće prosvjede ako ne dobiju odgovore
Vidi originalni članak

Sindikat zaposlenika u hrvatskom školstvu Preporod ministru znanosti i obrazovanja uputio je sedam prijedloga za poboljšanje statusa zaposlenih u školama i drugim odgojno-obrazovnim ustanovama. Kako poručuju u Preporodu, zbog predložena tri modela nastave, zaposlenici su izloženi problemima, zbog kojih će se , ako će ih prosvjetne vlasti ignorirati, "dogoditi razni oblici iskazivanja nezadovoljstva, a samim time dovest će se u pitanje funkcioniranje škola u okolnostima uzrokovanim pandemijom koronavirusa".

Prenosimo njihove zahtjeve:

-Poslodavac je za  obavljanje nastave prema A, B i C- modelu radniku dužan izdati aneks Rješenja o tjednom zaduženju.

- Radniku se, za vrijeme odvijanja nastave prema C-modelu,  osnovna plaća uvećava za smjenski i dvokratni rad. 

- Za vrijeme obavljanja nastave prema B i C-modelu, radniku se nadoknađuju troškovi nastali prilikom odvijanja nastave na daljinu.

- Ako radnik nastavu obavlja prema A-modelu, a za učenike koji su oboljeli ili su u samoizolaciji, sukladno Uputama,  vrijeme provedeno u obavljanju nastave prema C-modelu, radniku će se platiti kao prekovremeni rad.

- Odgojno-obrazovni radnici, upućeni na testiranje na COVID-19, oslobođeni su  plaćanja troškova testiranja, odnosno troškove njihova testiranja plaća Poslodavac.

- Za vrijeme provedeno na bolovanju zbog zaraze virusom COVID-19, kao i za vrijeme provedeno u samoizolaciji, odgojno-obrazovnim radnicima plaća se isplaćuje u punom iznosu.

- Ako odgojno-obrazovni radnik nije, sukladno Uputama, koristiti dnevnu stanku, kao i stanku između nastavnih sati, radniku će se omogućiti korištenje slobodnih dana za vrijeme zimskog,  proljetnog i ljetnog odmora učenika. 

Idi na 24sata

Komentari 17

  • os-lega 04.09.2020.

    Sindikat "preporod" nije riješio pitanje gdje će se pušiti u školi a već traži 1000% plaće kada se ne radi i kada djeca gledaju TV i tako se školuju. Dajte gospon Stipić, krenite od danas u štrajk pa se onako usput dogovorite a zbog čega mi štrajkamo? Sindikati školstva su veća ugroza za djecu nego sama korona!!!!!!

  • 04.09.2020.

    10 min internet nastave = 1h, od doma, uz kavu, spremajući ručak, tak par mjeseci. Prije toga štrajk, isto par mjeseci. E sad puš pauza nije plaćena, pa ja stvarno ne znam kak to vlada misli ne platiti puš pauzu svakih 45min. cccccc

  • arow 04.09.2020.

    Jednostavno je ,tko god oboli na poslu treba imati punu placu Tko oboli na svadbama ili lokalima nikakvo bolovanje ne treba dobiti

Komentiraj...
Vidi sve komentare