To je to što me zanima!

Sindikati nastavljaju pregovore s ministrom Rajkom Ostojićem

U posljednjem krugu pregovora problemi su nastali kada je ministar kao krajnji rok za završetak pregovora dao 30. rujna, a dva sindikata traže da to bude 31. kolovoza
Vidi originalni članak

U Ministarstvu zdravlja nastavit će se pregovori o sklapanju Kolektivnog ugovora za djelatnost zdravstva i zdravstvenog osiguranja s tri sindikata. 

Prije početka današnjih pregovora predsjednik Hrvatskog sindikata liječnika Ivica Babić rekao je kako je do njega došla informacija da šef KB Dubrava, Dragan Korolija Marinić upućuje prijetnje mlađim kolegama koji su dali suglasnost da ne žele prekovremeno raditi. Korolija optužbe nije htio komentirati, piše dnevnik.hr.

U ime Vlade pregovara ministar zdravlja Rajko Ostojić sa Spomenkom Avberšek iz Samostalnog sindikata zdravstva i socijalne skrbi, Anicom Prašnjak iz Hrvatskog strukovnog sindikata medicinskih sestara i tehničara te Ivicom Babićem iz Hrvatskog liječničkog sindikata.

Problemi nastali oko datuma završetka pregovora

U posljednjem krugu pregovora problemi su nastali kada je ministar kao krajnji rok za završetak pregovora dao 30. rujna, a dva sindikata traže da to bude 31. kolovoza. Sindikati su se do danas o tom pitanju trebali konzultirati sa svojim članstvom.  Iz Samostalnog sindikata zdravstva i socijalne skrbi i dalje se protive štrajku i pristaju da se pregovori okončaju do 30. rujna. 

Idi na 24sata

Komentari 20

  • marijana6 07.08.2013.

    mi smo ponosan narod pošto nam je glavni problem tamo neki datum. neka budemo uzor svima kojima kriza dolazi glave.bravo hrvatska.

  • emil šokić 07.08.2013.

    ovi Vladajući još uvijek misle da je narod ovca i da ne vidi udruženi pokušaj 2 ministarstva da pokori i omalovaži sve radnike, e ovaj puta nećete bando!!!!!!!!

  • emma123 07.08.2013.

    ne pristajte na Ostojićev datum, Mrsić vam kuha "povoljniji" Zakon o radu

Komentiraj...
Vidi sve komentare