To je to što me zanima!

Sindikati ne popuštaju: Danas se štrajka u cijeloj Hrvatskoj

Čelnici sindikata koji predvode štrajk u hrvatskim školama u petak su objavili da će se danas štrajkati u osnovnim i srednjim školama u cijeloj Hrvatskoj...
Vidi originalni članak

Vjerujemo da će socijalnog dijaloga biti, zasad ga nema, nikakav poziv nije došao, u ponedjeljak ide štrajk u cijeloj Hrvatskoj – rekao je u petak Branimir Mihalinec, predsjednik Nezavisnog sindikata zaposlenih u srednjim školama Hrvatske. 

Također, Čelnici Sindikata hrvatskih učitelja i Nezavisnog sindikata zaposlenih u srednjim školama Hrvatske objavili su kako nisu dobili nikakav poziv iz Vlade za pregovore te da se štrajk nastavlja do daljnjega, odnosno dok im Vlada ne poveća koeficijent složenosti poslova za 6,11 posto.

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

'U DRŽAVNIM SLUŽBAMA' Za izračun koeficijenata Vlada angažira strane konzultante... U nedjelju je pak Vlada najavila da će za analizu koeficijenata složenosti poslova u državnim i javnim službama angažirati 'jednu od najvećih konzultantskih tvrtki na svijetu'. 

Na Trgu svetog Marka možemo svaki dan održati bilo koji oblik prosvjeda jer ćemo ishoditi dozvolu. Čekamo poziv Vlade, nadam se da nećemo biti eksponat u Muzeju prekinutih veza. Vlada nije izvršila obveze i prihvatila zahtjeve i očekujemo da zastupnici Milana Bandića ne glasuju za prijedlog Vlade, neka bude dosljedan - rekao je Mihalinec u petak, a predsjednica Sindikata hrvatskih učitelja Sanja Šprem objasnila je da je 'nastavak štrajka jedini logičan slijed'. 

Idi na 24sata

Komentari 165

  • 21.10.2019.

    ......idemo penzioneri u prve redove da vam se digne penzija koju ste dobili iz rada....ne povlaštenu ilo boračku domoljubnu.....čis naprej.....nemate šta izgubiti dajte svoj život....za jedan uhljebnički ništa niže....

  • Aron3 21.10.2019.

    Vole o sebi govoriti da je učiteljstvo - poziv, a čini se da je koeficijent - poziv !

  • jakolishe 21.10.2019.

    Zgadili ste se narodu.

Komentiraj...
Vidi sve komentare