Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Sindikati ne popuštaju: Danas se štrajka u cijeloj Hrvatskoj

Čelnici sindikata koji predvode štrajk u hrvatskim školama u petak su objavili da će se danas štrajkati u osnovnim i srednjim školama u cijeloj Hrvatskoj...

Započeo štrajk učitelja i profesora u osnovnim i srednjim školama
Foto: Davor Puklavec/PIXSELL
165 komentara

Vjerujemo da će socijalnog dijaloga biti, zasad ga nema, nikakav poziv nije došao, u ponedjeljak ide štrajk u cijeloj Hrvatskoj – rekao je u petak Branimir Mihalinec, predsjednik Nezavisnog sindikata zaposlenih u srednjim školama Hrvatske. 

Također, Čelnici Sindikata hrvatskih učitelja i Nezavisnog sindikata zaposlenih u srednjim školama Hrvatske objavili su kako nisu dobili nikakav poziv iz Vlade za pregovore te da se štrajk nastavlja do daljnjega, odnosno dok im Vlada ne poveća koeficijent složenosti poslova za 6,11 posto.

money to pay coins against blur multicolored background. Euro coins are stacked on top of each other in different positions. chart of currency rate rise or fall. 'U DRŽAVNIM SLUŽBAMA' Za izračun koeficijenata Vlada angažira strane konzultante... U nedjelju je pak Vlada najavila da će za analizu koeficijenata složenosti poslova u državnim i javnim službama angažirati 'jednu od najvećih konzultantskih tvrtki na svijetu'. 

Na Trgu svetog Marka možemo svaki dan održati bilo koji oblik prosvjeda jer ćemo ishoditi dozvolu. Čekamo poziv Vlade, nadam se da nećemo biti eksponat u Muzeju prekinutih veza. Vlada nije izvršila obveze i prihvatila zahtjeve i očekujemo da zastupnici Milana Bandića ne glasuju za prijedlog Vlade, neka bude dosljedan - rekao je Mihalinec u petak, a predsjednica Sindikata hrvatskih učitelja Sanja Šprem objasnila je da je 'nastavak štrajka jedini logičan slijed'. 

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message