To je to što me zanima!

Sindikati: Sutra i u ponedjeljak štrajk se nastavlja u 2 županije

Sindikati su potvrdili da će se sutra štrajkati u Brodsko-posavskoj i Požeško-slavonskoj, a u ponedjeljak u Osječko-baranjskoj i Ličko-senjskoj županiji
Vidi originalni članak

U četvrtak će štrajkati škole u Brodsko-posavskoj i Požeško-slavonskoj županiji, podsjetili su sindikati na današnjoj presici. U ponedjeljak će štrajkati Osječko-baranjska i Ličko-senjska županija. Objavili su kako su oduševljeni današnjim odazivom u županijama u kojima su škole u štrajku. Za sljedeći tjedan najavili su 'dva jača udara', ali više informacija će otkriti u ponedjeljak....

POGLEDAJTE VIDEO:

Kažu kako se njihovi zahtjevi neće promijeniti bez obzira na to tko će biti u vladajućoj koaliciji.

Podsjetimo, danas teče 15. dan štrajka u školama, a škole nema u Splitsko-dalmatinskoj i Virovotičko-podravskoj županiji. Sutra su najavili štrajk u školama Brodsko-posavske i Požeško-slavonske županije.

I dok se roditelji učenika pitaju do kad sve ovo, šef Nezavisnog sindikata zaposlenih u srednjim školama Hrvatske Branimir Mihalinec jutros je najavio štrajk - do ispunjenja njihovih zahtjeva, bez obzira na sve.

ŠEF SINDIKATA: 'Štrajkat ćemo do kraja, bilo sada novca u proračunu, ili ne!'

 

- Mi smo krenuli u štrajk do ispunjenja zahtjeva. Oni nisu ispunjeni, o njima se ne želi ni govoriti, vlada obmanjuje javnost da su naši zahtjevi zadovoljeni, da ne znamo što radimo, da radimo preko pogače - poručio je Mihalinec.

- Ljudi su spremni nastaviti štrajk do kraja bez obzira na to hoće li doći do raspada koalicije, bez obzira na to ima li sada u proračunu novca ili nema. Ovo je tek prijedlog proračuna, a proračun se donosi u saboru. Mi očekujemo da ćemo konačno sjesti za stol i da će naši zahtjevi biti ukalkulirani u proračun - poručio je Mihalinec.

Idi na 24sata

Komentari 297

  • Jaca???? 31.10.2019.

    Znači li to da i dalje ide cilkuralni štrajk, ujedinite se gospodo, po drugi put najavljujete štrajk u cijeloj Hrvatskoj, eto vjerodostojnosti.

  • 31.10.2019.

    Ako štrajkaju neka štrajkaju . A ne ova pa ova županija . Neka se svi radnici okupe ispred sabora i vlade i neka demonstracije organiziraju . Ovo ni vrit niti mimo.

  • Cipelcug 30.10.2019.

    Gospodo učitelji, nastavnici i profesori prihvatite se posla.

Komentiraj...
Vidi sve komentare