To je to što me zanima!

Siniša Svilan na sudu: Nisam uzimao mito od Core Medije

Apsolutno pobijam sve za što me se tereti. Laž je da sam dobivao novac. Krivo mi je što se u Core Mediji nisu dogovorili koliko su mi to navodno plaćali, priča Svilan
Vidi originalni članak

Ne smatram se krivim niti po novoj optužnici, rekao je u petak na Županijskom sudu u Zagrebu Siniša Svilan, bivši direktor programa Nove TV. 

Uskok ga tereti da je od vlasnika producentske kuće Core Medija, Vladimira Šelebaja Sellerija, od 2004. do 2007., primio 448.000 kuna u zamjenu za prikazivanje emisija te producentske kuće, pri čemu je za svaku emisiju Svilan navodno dobivao po tisuću eura. U prvotnoj optužnici Uskok je tvrdio da je Svilan primio više od 260 tisuća eura mita.

- Apsolutno pobijam sve za što me se tereti. Laž je da sam dobivao novac od Core Medije. Krivo mi je što se u Core Mediji nisu uspjeli dogovoriti koliko su mi to navodno plaćali. Šelebaj je spominjao 1000 eura, Edvin Softić druge iznose, a svjedok "sad me ima, sad me nema" (op.a. zaštićeni svjedok Krešo djelatnik Core Medije od čijeg ispitivanja je Uskok odustao jer ga ne mogu naći) treće iznose - rekao je Svilan iznoseći obranu. 

Rekao je kako je od 1. listopada 2004. bio zaposlen u Novoj TV kao programski direktor koji je brinuo o sadržaju emisija. Tvrdi da je bio jedan od šest direktora koji su morali dati svoje odobrenje da određena emisija prođe te da je konačnu odluku donosio predsjednik Uprave.

- Core Medija bila je samo jedna od producentskih kuća s kojom smo surađivali. Drugima smo čak plaćali puno više za njihove emisije. Godišnje su mi iz Core Medije predlagali pet do šest projekata, a sviđala su mi se četiri. Primjerice Core Mediji smo za emisije "U sridu" i "Jedan na jedan" plaćali 33.000 eura tjedno. Producentskoj kući "Maska" za "Našu malu kliniku" 35.000 eura kao i producentskim kućama "Croatiji filmu" i "Drugom planu" za "Laku noć Hrvatska" i "Pet minuta slave"- rekao je Svilan.

Završne riječi zamjenica ravnatelja Uskoka i Svilanov odvjetnik Ljubo Pavasović Visković iznijet će 19. travnja.

Idi na 24sata

Komentari 31

  • gringo245 11.04.2013.

    sta radi porezna,sve se lako vidi.kolika imas primanja a koliku imas imovinu,pokretnine i sta sve vec

  • marko0027 05.04.2013.

    pa nisi naravno!Ja sam

  • WOMANIZER 05.04.2013.

    još najbolje da će priznat! -.-

Komentiraj...
Vidi sve komentare