To je to što me zanima!

Sinu sagradio pravi iglu u dvorištu i uveo mu struju

Na vrhu iglua obitelji Priher vijori se i hrvatska zastava. Franjo i Nikola uglas su se složili da im neće biti žao kad iglu nestane iz njihova dvorišta
Vidi originalni članak

Franjo Priher (55) iz Nedeljanca kraj Varaždina čistio je ralicom snijeg iz dvorišta. Vidjevši veliku bijelu hrpu, odlučio je jedincu Nikoli (11), učeniku petog razreda škole u obližnjem Vidovcu, napraviti iglu.
- Sin je bio oduševljen idejom i, iako sam dva dana gotovo umro od posla, on mi je bio glavni pokretač. Na hrpi je sigurno bilo 10 tona snijega. Prvo sam je izvana oblikovao lopatom, a potom sam iglu morao izdupsti. To nije bilo lako, jer mu je promjer tri metra. Napravio sam tri prozora i daskama opločio strop. S obzirom na ekonomsko stanje u našoj zemlji, nazvao sam ga 'Vila recesija’. Moja vila već se topi - govori Franjo.
Svi klinci iz ulice dolaze se igrati u iglu. Da im bude ugodnije, Franjo je unutra stavio krevet, stolac, iz garaže proveo struju i montirao žarulju. Na vrhu iglua obitelji Priher vijori se i hrvatska zastava. Franjo i Nikola uglas su se složili da im neće biti žao kad iglu nestane iz njihova dvorišta.
- Kad snijeg okopni, od 'Vile recesije’ ostat će kriza - našalio se tata Franjo.

Idi na 24sata

Komentari 8

  • bjele 05.02.2009.

    JA OCU ISTU OVAKU KUCU

  • Fichomir 05.02.2009.

    Pa jel on ima pojma da otopljeni led provodi struju i to odlično... Dovoljno je da žica ima samo mali zarez, ne mora niti on biti kriv... Mislim odlična ideja i vjerujem da je dijete presretno, ali sa ovom strujom se nikako ne slažem...

  • Hacker-ri 05.02.2009.

    genijalna ideja... struja u nastambi koja se topi... mozda kod njih voda ne provodi struju

Komentiraj...
Vidi sve komentare