To je to što me zanima!

Širi se neugodan miris: U Ledu zbog kvara iscurio amonijak

Nadležne službe Leda su obavijestile centar 112 i inspektora za zaštitu okoliša. Nema opasnosti za ljude i okoliš. Ledo je zatvorio ventil, a sanacija je u tijeku
Vidi originalni članak

Zbog kvara na ventilu u pogonu Leda u Zagrebu jutros oko 7.40 sati je iscurio amonijak. Nadležne službe Leda su obavijestile centar 112 i inspektora za zaštitu okoliša. Srećom, nema opasnosti za ljude i okoliš. Ledo je zatvorio ventil, a sanacija je u tijeku, doznajemo iz Ureda za upravljanje hitnim situacijama.

Zbog osiguranja na terenu su policajci, Hitna medicinska pomoć i dežurni službenici Ureda za upravljanje u hitnim situacijama. Vatrogasci su na teren izašli s više vozila. 

- Na Žitnjaku se osjeća neugodan miris - rekla nam je jedna čitateljica koja živi u blizini tvornice Ledo.

'Nije bilo opasnosti za ljude'

- Danas u jutarnjim satima došlo je do nestanka struje i kvara u rashladnom postrojenju. Odmah se aktivirao sustav za apsorpciju tako da nije došlo do značajnijeg širenja neugodnog mirisa - rekao je Tomislav Kitonić, predsjednik Uprave Leda i dodao da su postupili prema predviđenoj proceduri.

- Evakuirani su djelatnici, pozvali smo vatrogasce, Hitnu pomoć i ostale službe predostrožnosti radi. Nije bilo onečišćenja okoliša niti opasnosti za ljude - rekao je.

Idi na 24sata

Komentari 71

  • zdepar 13.03.2013.

    ma nije to ništa spram smradovima koje svakodnevno trpimo

  • štalski Đura 12.03.2013.

    a dok meni dojde Joška Gmajnar z cisternom kaj mi odpelja gnojnicu na moje pašnjake,onda imam obično probleme z komunalnim redarom,tu odmah svi zakoni funkcioniraju a u Lediju curi opasni plin i nikom ništ

  • WOMANIZER 12.03.2013.

    uvijek je sve kao u redu i nema opasnosti, ovo- ono, al ja to ništa ne vjerujem!

Komentiraj...
Vidi sve komentare