Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se

Širi se neugodan miris: U Ledu zbog kvara iscurio amonijak

Nadležne službe Leda su obavijestile centar 112 i inspektora za zaštitu okoliša. Nema opasnosti za ljude i okoliš. Ledo je zatvorio ventil, a sanacija je u tijeku

Goran Jakuš/PIXSELL
Foto: Goran Jakuš/PIXSELL
71 komentara

Zbog kvara na ventilu u pogonu Leda u Zagrebu jutros oko 7.40 sati je iscurio amonijak. Nadležne službe Leda su obavijestile centar 112 i inspektora za zaštitu okoliša. Srećom, nema opasnosti za ljude i okoliš. Ledo je zatvorio ventil, a sanacija je u tijeku, doznajemo iz Ureda za upravljanje hitnim situacijama.

Zbog osiguranja na terenu su policajci, Hitna medicinska pomoć i dežurni službenici Ureda za upravljanje u hitnim situacijama. Vatrogasci su na teren izašli s više vozila. 

- Na Žitnjaku se osjeća neugodan miris - rekla nam je jedna čitateljica koja živi u blizini tvornice Ledo.

'Nije bilo opasnosti za ljude'

- Danas u jutarnjim satima došlo je do nestanka struje i kvara u rashladnom postrojenju. Odmah se aktivirao sustav za apsorpciju tako da nije došlo do značajnijeg širenja neugodnog mirisa - rekao je Tomislav Kitonić, predsjednik Uprave Leda i dodao da su postupili prema predviđenoj proceduri.

- Evakuirani su djelatnici, pozvali smo vatrogasce, Hitnu pomoć i ostale službe predostrožnosti radi. Nije bilo onečišćenja okoliša niti opasnosti za ljude - rekao je.

Možda vas zanima i ovo:
Message