To je to što me zanima!

Sirijac uhićen: Pripremao je u Njemačkoj teroristički napad

Javni servis ARD javlja da se radi o 37-godišnjem sirijskom državljaninu Abdulahu H. koji se već nekoliko mjeseci nalazio pod prismotrom vlasti
Vidi originalni članak

Berlinska policija uhitila je sirijskog državljanina kojeg sumnjiči da je pripremao teroristički napad u Njemačkoj, priopćilo je državno odvjetništvo u Karlsruheu u utorak.

"Optuženom s radikalno-islamističkom pozadinom se predbacuje da je od početka 2019. nabavljao kemikalije i dijelove potrebne za izgradnju eksplozivne naprave", stoji u priopćenju državnog odvjetništva u Karlsruheu koje preuzima slučajeve u kojima postoji sumnja na ugrozu ustavnog poretka Njemačke.

Osumnjičeni je, kako nadalje stoji u priopćenju, planirao eksplozivnu napravu aktivirati na dosad nepoznatom mjestu u Njemačkoj. Kao eksploziv je trebao poslužiti TATP koji je popularan među teroristima jer se jednostavno može izraditi materijalima koji se lako daju nabaviti na tržištu, poput acetona.

Javni servis ARD javlja da se radi o 37-godišnjem sirijskom državljaninu Abdulahu H. koji se već nekoliko mjeseci nalazio pod prismotrom vlasti. Do spoznaja o osumnjičeniku njemačke vlasti su došle nakon dojave strane obavještajne službe koja je pratila jednu, tzv. Islamskoj državi blisku, grupu na platformi za razmjenu poruka Messenger.

 

Idi na 24sata

Komentari 16

  • 21.11.2019.

    zanimljivo sto sve atentati se desavaju na narod, nikad se ne desava na politicari ili vladu. kad bi logicno razmislili i studirali svjetsku povijest, mozda bi poceli nesto razumiti uzet siromas dat mu 200 000 dolara ili uvjerit da ce dobit ako nesto napravi, pa ga ohvatit i glumit na vjestima da policia radi svoj poso i da sve zna. moze samo debil povjerovat naravno komentari pokazu kako narod jedva ceka da nadze razlog da pusta svoju mrznju na jadni ljudi cisti kod sebe za pocetak, al ne nemas muda za to, imas sta stavit u kampove to da, bab u zamrzivac, ubit za ljubav neke kurve, explodirat se i prjetit bocu plina za racun struje od 50kn. strajkat za 300kn manje i tako, lipi ste nemojte se mjenjat, kad se budete medzu sobom pojeli bit ce cisto

  • Harvey (W)Einstein 20.11.2019.

    uhitili profesora kemije i fizike,VSS,KV. Sram ih bilo,covjek odnio posao doma da djeci pokaze eksperiment koji je doma radio....

  • 19.11.2019.

    I onda bi pojedinci u Hrvatskoj glumatali humanitarce??? Izbjeglicama zabraniti ulazak u RH. Neka si ih Bosna zadrži za ukras.

Komentiraj...
Vidi sve komentare