To je to što me zanima!

Sirijci prosvjeduju: 'Rusi ne gađaju samo ISIL, već i civile'

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video
Rusija i Zapad prepiru se oko rješavanja izbjegličke krize i zaustavljanja ISIL-a, a iz same Sirije dopiru glasovi o masovnim prosvjedima pobunjeničkih sirijskih snaga
Vidi originalni članak

Pripadnici pobunjeničke 'Oslobodilačke sirijske' vojske i njihovi civilni pristaše, prosvjedovali su u gradu Aleppu protiv ruskih napada. Oni tvrde kako Rusija ne napada samo ISIL-ova uporišta, već i pobunjeničke snage, ali i civilna skloništa.

POGLEDAJTE VIDEO: Sirijci prosvjeduju zbog ruskih napada

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Ruski je ministar obrane na te optužbe rekao kako u napadima koriste letjelice s iznimnom preciznošću, a da ih koriste za uništenje ISIL-ovih uporišta.

Britanski ogranak promatrača za obranu ljudskih prava u Siriji, izvijestio je kako je u ruskim zračnim napadima poginulo 39 civila i 14 militanata ISIL-a.

Američki predsjednik Barack Obama prije nekoliko je dana osudio ruskog kolegu Vladimira Putina zbog njegove potpore režimu Bashara al - Assada, a koja je navodno financijski uvjetovana.

Idi na 24sata

Komentari 108

  • jorgen 06.10.2015.

    "Britanski ogranak promatrača za obranu ljudskih prava u Siriji" - da li ste znali da se radi o jednom čovjeku, sponzoriranom od strane zapada ? Iz Coventry-a u Britaniji izvješava o događanjima o Siriji, a nekim čudom zna za žrtve i prije nego se dogode.

  • AK047 06.10.2015.

    Sirija je cijela razrušena, sad se u propagandi može bilo koja srušena kuća pokazati koju je bilo tko i bilo kada od zaraćenih strana srušio (a najvjerojatnije sami pobunjenici i ISIL su to napravili) i to pripisati Rusima. Ne nasjedajte na tu propagandu, Rusi jedini ste se pokazali sposobnima, odlučnima i samo naprijed.

  • ZelenaHrvatska 06.10.2015.

    to je sve američka propaganda,koliko su oni ubili civila u Iraku,Afganistanu,Pakistanu i svuda di su oni bombardirali su ginuli civili pa su onda izjavljivali da su to kolatelarne žrtve,a sad kada su Rusi krenuli ovi izjavljuju kao da svaki dan gađaju civile sto je obična laž! samo naprijed Rusi EU ce vam biti zahvalna jednog dana kada se maknu od te prljave američke politike i njihovih interesa!

Komentiraj...
Vidi sve komentare