To je to što me zanima!

Sirijske su vlasti opet osudile 'okupaciju', oporba traži mir

Sirijska vlada je osudila, kako je rekla, okupaciju svoje zemlje dok je sirijska oporba tražila pravdu i mir na otvaranju skupa pod pokroviteljstvom UN-a...
Vidi originalni članak

Prvi sastanak sirijskog ustavotvornog odbora, koji čine članovi vlade i oporbe te civilnog društva, korak je naprijed na, kako kažu Ujedinjeni narodi, dugom putu približavanja.

Stručnjaci se pitaju hoće li presjednik Bashar al-Assad biti spreman na znatnije ustupke u bilo kakvim pregovorima nakon što su  njegove snage podržane od Rusije i Irana vratile velika područja zemlje u ofenzivi protiv pobunjenika i militanata.

Ahmad Kuzbari, supredsjedatelj panela iz redova vlade, otvarajući skup je napao "terorizam", govoreći o pobunjenicima, i pozdravio "žrtve i junačka djela naše vojske".

CARLA DEL PONTE: 'Zbog Sirije bi Erdogan trebao biti optužen za ratne zločine'

- Nazočnost bilo kakvih okupacijskih snaga na našem teritoriju, pljačke resursa naše zemlje, nastavak provedbe jednostranih sankcija prijete cijelom političkom procesu i u suprotnosti su s međunarodnim legitimitetom, rekao je.

No Kuzbari je pozdravio i razgovore kao "jednu od početnih točki političkog procesa za rješavanje krize koja pogađa našu voljenu domovinu".

Supredsjedatelj iz redova oporbe Hadi al-Bahra je rekao da je 65 posto sirijske infrastrukture uništeno i dodao da je "vrijeme da mislimo kako je da je pobjeda u Siriji postizanje pravde i mira, a ne ratna pobjeda"

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare