To je to što me zanima!

Širio lažne i uznemirujuće vijesti o potresima na internetu, pa su ga pritvorili i uzeli mu mobitel

Muškarac (60) je posljednjih nekoliko dana na društvenim mrežama objavljivao lažne najave potresa, te predviđanja koja nemaju nikakvog utemeljenja u znanosti i točnim podacima. U pritvoru je
Vidi originalni članak

Muškarac (60) s područja Vrbovskog od 28. prosinca do Stare godine preko jedne društvene mreže i mreže za objavu videozapisa uporno je objavljivao uznemirujuće vijesti i sadržaje o potresima. Istragom je utvrđeno da je objavljivao kada će se naredne godine i u kojim mjestima u Hrvatskoj dogoditi potresi te najavljivao nove snimke i predviđanja, kažu u PP Vrbovsko. 

Oni su, u  suradnji s policijajcima Službe općeg kriminaliteta PU primorsko-goranske, dovršili kriminalističku istragu nad 60-godišnjakom zbog počinjenja prekršaja iz Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira  - izmišljanje ili širenje lažnih vijesti kojima se remeti mir i spokojstvo građana.

Privremeno su mu oduzeli predmete koji se dovode u vezu s počinjenjem prekršaja (računala, kamera, mobitel i drugo), a on je odveden u pritvor u Rijeci. Policija je protiv njega podnijela optužni prijedlog, kojim je predložena kazna zatvora od 30 dana i zadržavanje u trajanju od 15 dana zbog opasnosti od ponavljanja prekršaja te time ponovnog uznemiravanja javnosti.

Idi na 24sata

Komentari 15

  • saneljo 17.04.2021.

    Koga bi trebali hapsiti ako aplikacija pokazuje npr 2 po rihteru a ono je u stvarnosti 3 ili 4?

  • GiGach 01.01.2021.

    Ne bih htjela nikog plašit ali nije prvi koji je rekao za kometu atlas i i da je gledao u "zvjezde" i rekao da ce bit sranja u 11/12 mjesecu. Pa imao je pravo i možda nebi trebalo olako shvačat okružje svemira jer je to sve povezano.

  • 01.01.2021.

    Smiješan mi je izraz ''širenje lažnih vijesti '', a i koji to biseri nasjedaju na ovakve da mi je znati ? Ne virujem u svako doba ni struci jer fale. Odeš u tri doktora i svaki ima različitu dijagnozu.

Komentiraj...
Vidi sve komentare