News

Komentari 15

Širio lažne i uznemirujuće vijesti o potresima na internetu, pa su ga pritvorili i uzeli mu mobitel

Širio lažne i uznemirujuće vijesti o potresima  na internetu, pa su ga pritvorili i uzeli mu mobitel

Muškarac (60) je posljednjih nekoliko dana na društvenim mrežama objavljivao lažne najave potresa, te predviđanja koja nemaju nikakvog utemeljenja u znanosti i točnim podacima. U pritvoru je

Muškarac (60) s područja Vrbovskog od 28. prosinca do Stare godine preko jedne društvene mreže i mreže za objavu videozapisa uporno je objavljivao uznemirujuće vijesti i sadržaje o potresima. Istragom je utvrđeno da je objavljivao kada će se naredne godine i u kojim mjestima u Hrvatskoj dogoditi potresi te najavljivao nove snimke i predviđanja, kažu u PP Vrbovsko. 

Oni su, u  suradnji s policijajcima Službe općeg kriminaliteta PU primorsko-goranske, dovršili kriminalističku istragu nad 60-godišnjakom zbog počinjenja prekršaja iz Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira  - izmišljanje ili širenje lažnih vijesti kojima se remeti mir i spokojstvo građana.

Privremeno su mu oduzeli predmete koji se dovode u vezu s počinjenjem prekršaja (računala, kamera, mobitel i drugo), a on je odveden u pritvor u Rijeci. Policija je protiv njega podnijela optužni prijedlog, kojim je predložena kazna zatvora od 30 dana i zadržavanje u trajanju od 15 dana zbog opasnosti od ponavljanja prekršaja te time ponovnog uznemiravanja javnosti.

Najčitaniji članci