To je to što me zanima!

Širom Zagreba osvanule su osmrtnice Republici Hrvatskoj

Nakon presude i samoubojstva Slobodana Praljka u sudnici haškog suda, po Zagrebu su osvanule osmrtnice Republici Hrvatskoj. Na vrhu osmrtnice istaknute su navodne Praljkove posljednje riječi
Vidi originalni članak

Nakon presude i samoubojstva Slobodana Praljka u sudnici haškog suda, po Zagrebu su osvanule osmrtnice Republici Hrvatskoj. 

Na vrhu osmrtnice istaknute su navodne Praljkove posljednje riječi: 'Živite i borite se, nemojte završiti kao ja. Ne predajte se nikada!'.

Pročitajte cijeli tekst osmrtnice:

U dubokoj boli javljamo svim rođacima, prijateljima i državljanima,kojima je još stalo: tužnu vijest da je u 27. godini života nakon duge i teške borbe protiv lopovluka, korupcije, uhljeba te radi neizlječive bolesti karcinoma društva ('pohlepnih političara'), izdahnula naša draga, majka, baka, domovina Republika Hrvatska (30.5.1990. do 01.1.2018.) Posljednji ispraćaj će se održati na Trgu svetog Marka, Zagreb 01.12.2017. u 10 sati.

Ožalošćeni: većina hrvatskog naroda, radnici, studenti, mladi, njihovi roditelji, bake i djedovi. Oni koji ne mogu donijeti vijenac i svijeću za poginule koji su dali život za domovinu zapitajte se što ste radili 1.12.2017. dok se još nešto moglo poduzeti, ''uručiti otkaz ugovora o radu saborskim zastupnicima'' javnim suđenjem saborskim zastupnicima i političarima za 27 godina pljačke, silovanja, kršenja ustavnih i međunarodnih zakona, veleizdaje naroda i nacionalnih interesa te uvođenje direktne demokracije! Počivala u ropotarnici povijesti!

____

* Žalbeno vijeće suda u Haagu potvrdilo je u srijedu osuđujuće presude koje su donesene u svibnju 2013 na suđenju Jadranku Prliću, Bruni Stojiću, Slobodanu Praljku, Milivoju Petkoviću, Valentinu Ćoriću i Berislavu Pušiću.  Prlić je osuđen na 25 godina zatvora, Stojić na 20 godina, Praljak na 20 godina, Pušić na 10 godina zatvora, Ćorić na 16 i Petković na 20 godina zatvora. Žalbeno vijeće je potvrdilo da su šestorica optuženih, zajedno s tadašnjim visokim rukovoditeljima Republike Hrvatske, bili ključni sudionici u udruženom zločinačkom pothvatu s ciljem etničkog čišćenja bosanskih Muslimana počinjenjem zločina protiv čovječnosti, teškim kršenjima Ženevskih konvencija i drugim ratnim zločinima.

Idi na 24sata

Komentari 243

  • juricajuric179 02.12.2017.

    Ja se često pitam , pa gdje ja živim, jeli to uopće još Hrvatska, moj Zagreb je više neprepoznatljiv po govoru i jeziku, često mi čak treba i prevodilac sa bosanskog jezika na Hrvatski to jest na stari Zagrebački -- purgeski, a purgera više i nema u Zagrebu protjerani su po svijetu a naselili se neki čudni ljudi, čudne kulture i običaja a mi preostali Zagrepćanci moramo se privikavati njima.

  • slavić 01.12.2017.

    j,,,, vas Hag i ratovanje,dajte ljudima posla!Objasnite odkuda 6 ima tolko bogatstvo,a tek Čorić!A mi Hrvati na malte ne prosjačkom štapu,vlada penzionerima crkavicu,njims tisuču eura!

  • Neculai 01.12.2017.

    Ovaj narod je mrtav vec najmanje 30 godina ali mu aparati odrzavaju tjelo na zivotu u komi.Dok je mozak mrtav.

Komentiraj...
Vidi sve komentare