To je to što me zanima!

Sisak: Ubio ženu, ranio četvero, zapalio kuće... DORH traži da ne ide u zatvor, već na psihijatriju

Prije desetak godina, Neđad Fetić poznatiji među lokalcima kao Bracan, bio je ključni svjedok tužiteljstva, prema nekim izvorima i prijavitelj slučaja ratnog zločina protiv srpskoga civila iz 1991.
Vidi originalni članak

Neđad Fetić (58) iz Siska krvavi pohod počeo je srpanjske večeri. Prvo je ubio ženu i teško je ranio četvero ljudi. Zapalio je tri kuće i dva auta.  Išao je od kuće do kuće i pucao. Županijsko državno odvjetništvo podiglo je optužnicu protiv njega.

Pogledajte video

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Svjedok ratnog zločina protiv srpskih civila

Prije desetak godina, Neđad Fetić poznatiji među lokalcima kao Bracan, bio je ključni svjedok tužiteljstva, prema nekim izvorima i prijavitelj slučaja ratnog zločina protiv srpskoga civila iz 1991.  

Radilo se o ubojstvu Rade Španovića, kojega su hrvatski vojnici, među kojima je bio i Fetić, 6. rujna 1991. odvezli iz njegove kuće u Capragu, a zatim s 25 metaka izrešetali pored groblja u Komarevu.

DETALJI NAKON KRVAVOG POHODA Tko je Neđad Fetić? 'Ubojica iz Siska bio je ključni svjedok u slučaju strijeljanja civila iz '91.'

Za taj zločin osuđeni su Fetićevi suborci Haso Mahmutagić i Mirko Šašo na osam, odnosno šest godina zatvora. 

Županijsko državno odvjetništvo optužilo je Fetića za ubojstvo, 10 pokušaja ubojstava,  tri dovođenja u opasnost života i imovine kao i jednog takvog produljenog kaznenog djela, ali i zbog nedozvoljenog držanja oružja. 
DORH traži da ubojica ne ide u zatvor, već u psihijatrijsku ustanovu.

Priopćenje ŽDO-a:

"Županijsko državno odvjetništvo u Sisku je 12. prosinca 2023., nakon provedene istrage, a tijekom koje je utvrđeno da je okrivljenik protupravna djela počinio u nebrojivom stanju, podiglo pred Županijskim sudom u Sisku optužnicu protiv hrvatskog državljanina (1965.) zbog jednog protupravnog djela zakonskih obilježja kaznenog djela ubojstva iz čl. 110. Kaznenog zakona; deset protupravnih djela zakonskih obilježja kaznenih djela ubojstva u pokušaju iz čl. 110. u vezi čl. 34. KZ/11 i čl. 24. st. 2. KZ/11; tri protupravna djela zakonskih obilježja kaznenih djela dovođenja u opasnost života i imovine općeopasnom radnjom ili sredstvom iz čl. 215. st. 1. u vezi čl. 24. st. 2. KZ/11; jednog protupravnog djela zakonskih obilježja produljenog kaznenog djela dovođenja u opasnost života i imovine općeopasnom radnjom ili sredstvom iz čl. 215. st. 1. KZ/11 u vezi čl. 52. KZ/11 i čl. 24. st. 2. KZ/11; i jednog protupravnog djela zakonskih obilježja kaznenog djela nedozvoljenog posjedovanja, izrade i nabavljanja oružja i eksplozivnih tvari iz čl. 331. st. 1. KZ/11 u vezi čl. 24. st. 2. KZ/11, sve u vezi čl. 51. KZ/11.
Optužnicom se okrivljenom 58-godišnjaku stavlja na teret da je, u neubrojivom stanju, počinio protupravna djela zakonskih obilježja navedenih kaznenih djela 1. srpnja 2023. oko 20:00 sati u Sisku, Capraške poljane. 
Županijsko državno odvjetništvo u Sisku u optužnici je, na temelju članka 550. stavak 1. Zakona o kaznenom postupku, postavilo zahtjev da sud nakon rasprave utvrdi da je okrivljenik počinio protupravna djela u stanju neubrojivosti i da mu odredi smještaj prema odredbama Zakona o zaštiti osoba s duševnim smetnjama. 
Ovo državno odvjetništvo predložilo je u optužnici produljenje istražnog zatvora protiv okrivljenika, na temelju članka 551. stavak 1. Zakona o kaznenom postupku, jer postoji vjerojatnost da bi okrivljenik, koji je u vrijeme počinjenja protupravnih djela bio neubrojiv, mogao počiniti teže kazneno djelo, što je optužno vijeće Županijskog suda u Sisku prihvatilo i 15. prosinca 2023. produljilo istražni zatvor protiv okrivljenika", objavio je ŽDO.

Idi na 24sata

Komentari 14

  • liliZG2.0 23.12.2023.

    trebalo ga je tamo zatvoriti prije ovoga, stalno kasnimo kao društvo i država

  • MateoIvan74 23.12.2023.

    Kd bih napisao za takve što ih sljeduje dobio bi crveni i pet dana zabrane pa bolje šutiti i reći da su hrvatski ponos.

  • 𝓝𝓲𝓷𝓪 𝓽𝓱𝓮 𝓫𝓪𝓭𝓪𝓼𝓼 23.12.2023.

    Koja nebuloza, za ne povjerovati.

Komentiraj...
Vidi sve komentare