To je to što me zanima!

Šišmiši u pulskoj bolnici? Ništa čudno, pa i Batman je bio tamo

Djelatnici pulske bolnice ne moraju ići na 'Noć šišmiša', oni su došli njima. Nekako ih ipak nagovorih da se odsele negdje drugdje - našalio se Landeka na društvenoj mreži...
Vidi originalni članak

U hodniku Odjela neurokirurgije pulske bolnice nastanili su se šišmiši.

Puljanin Nediljko Landeka koji je i snimio 'ples šišmiša' kaže da je to uobičajeno za ovo doba godine, da oni zapravo traže zaklon čim malo zahladi, a posebna su im poslastica prostori s visokim stropovima.

- Djelatnici bolnice ne moraju ići na 'Noć šišmiša', oni su došli njima. Nekako ih ipak nagovorih da se odsele negdje drugdje - našalio se Landeka na društvenoj mreži. Puljanin, inače djelatnik Zavoda za javno zdravstvo Istarske županije dodaje da šišmiši jako vole zgrade s visokim stripovima, baš poput pulske bolnice.

Šišmiši baš vole bolnice, jato ovih životinja uletjelo je 26. kolovoza u Kliniku za traumatologiju Kliničkog bolničkog centra Sestre milosrdnice, u istom tjednu kao i prošle godine i taman uoči obilježavanja Međunarodne noći šišmiša.

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

UZEO PREDAH OD BORBE Mladenku je u Gothamu, ovaj... Puli, do oltara odveo - Batman

- Riječ je o zaštićenoj vrsti, a ako se slučajno nađete “oči u oči s njim”, pokušajte ga lagano usmjeriti prema otvorenom prozoru, uz pomoć rukavice, jer može u strahu ugristi. Ako pak ne želite da vam uđu kroz prozor postavite mreže i problem je riješen. Ukoliko je već ušao, zamračite prostoriju i otvorite prozor te ga usmjerite da izađe - objasnio je Landeka.

Na društvenoj mreži povela se rasprava, a dok neki šišmiša nazivaju predivnim bićem koji sigurno traži izlaz iz zgrade i da se otvore prozori kako bi izašli, drugi kažu kako bi doživjeli šok pri bliskom susretu s njim, a posebno prilikom boravka u bolnici.

Šef kirurgije dr. Nadomir Gusić kaže kako ih u petak nije vidio te se nada da se neće vratiti na odjel.

POGLEDAJTE VIDEO Kakav prizor! Šišmiši su sinoć uletjeli u zagrebačku 'Traumu'

- Prije nekoliko dana je sličan slučaj bio u još jednoj  bolnici u Hrvatskoj pa su ih veterinari uhvatili i pustili. U petak kad sam došao na posao su mi kolege ispričali da su šišmiši ušli na odjel, a osobno nisam vidio. Nije bilo nikakvih problema i oni su zaštićene životinje. Prije par godina su također bili na torakalnom odjelu naše bolnice.  Međutim, ubrzo su otišli - rekao je dr. Gusić.

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Idi na 24sata

Komentari 12

  • MINI-sun 14.09.2019.

    Nazalost ,to je samo jedan od vise slucajeva,u koliko bolnica u lijepoj nasoj obitavaju cudnovate i nadsve opasne i zarazne zivotinjice...mjesto gdje se ljudi lijece ,moraju mirovati,i biti na cistom mjestu(bez bakterija) a ne ovakve,izgleda da bolesniji izadu nego sto udu...sramota gospodo koja znas za ove situacije,zalosno da tapkamo na mjestu i da nista nemjenjate...

  • lotus_1 14.09.2019.

    Šišmiši su zaštićene životinje!

  • 14.09.2019.

    A mogu mislit koliko ih tek ima ispod krovova nekih drzavnih ustanova??? I to onih sto sisaju ljudsku krv

Komentiraj...
Vidi sve komentare