To je to što me zanima!

Situacija kod Varaždina bolja, u Calzedoniji pozitivno 2,4 posto radnika: 'Nastavljamo testirati'

Do danas je napravljeno 817 testova, a 20 je bilo pozitivno što čini 2,4 posto, što ukupno gledano nije neki značajni postotak, komentirao je Capak rezultate brzog antigenskog testiranja
Vidi originalni članak

Prošli tjedan je počelo brzo antigensko testiranje među zaposlenicima tvrtka i tvornica na području Varaždinske i Međimurske županije. Tako se Calzedonia dobrovoljno odazvala s obzirom na to da zapošljavaju oko 3500 ljudi pa mogu organizirati dobrovoljno testiranje na velikom broju djelatnika. Također, u navedenoj je tvrtki bilo pojedinih slučajeva zaraze kao i u svim tvrtkama diljem zemlje, no nije bilo nikakvih eskalacija. 

BROJKE STOŽERA U Hrvatskoj 1472 nova slučaja zaraze, 65 pacijenata preminulo

Krunoslav Capak u ponedjeljak je na press konferenciji Stožera civilne zaštite obavijestio kako se s testiranjem nastavlja.

- Do danas je napravljeno 817 testova, a 20 je bilo pozitivno što čini 2,4 posto, što ukupno gledano nije neki značajni postotak. Radi se o velikom broju zaposlenika. Nadam se da ćemo uspjet napraviti testove svima onima koji su zainteresirani i nakon toga ćemo u drugim firmama, ako potpišu suglasnost da se testiraju - rekao je Capak te dodao kako u ovom tjednu planiraju obuhvatiti oko 1300 zaposlenih u različitim tvrtkama u Varaždinskoj županiji, ovisno o njihovom procesu rada. 

I DALJE PRI VRHU PO ZARAZI 'Oni stižu u rovove': U bolnicu u Varaždinu stiglo devet liječnika

- Ne želimo ga ometati već u dogovoru s poslodavcima planiramo nastaviti s tvrtkama Intinova, Komprom i Varteks, a nastavljaju se razgovori s drugim firmama kao što je Boxmark - izjavio je. 

Idi na 24sata

Komentari 6

  • sky linee 14.12.2020.

    Kako nije značajno?pa tih 20širilo virus

  • liliana 14.12.2020.

    20% nije značajan ?Pa samo jedan čovjek može zaraziti njih 100.Zašto niste testirali ljude u kafiću prije zatvaranja?

  • MaxMikulić 14.12.2020.

    radnička klaso,oće li nas pocijepit?

Komentiraj...
Vidi sve komentare