News

Komentari 6

Situacija kod Varaždina bolja, u Calzedoniji pozitivno 2,4 posto radnika: 'Nastavljamo testirati'

Situacija kod Varaždina bolja, u Calzedoniji pozitivno 2,4 posto radnika: 'Nastavljamo testirati'

Do danas je napravljeno 817 testova, a 20 je bilo pozitivno što čini 2,4 posto, što ukupno gledano nije neki značajni postotak, komentirao je Capak rezultate brzog antigenskog testiranja

Prošli tjedan je počelo brzo antigensko testiranje među zaposlenicima tvrtka i tvornica na području Varaždinske i Međimurske županije. Tako se Calzedonia dobrovoljno odazvala s obzirom na to da zapošljavaju oko 3500 ljudi pa mogu organizirati dobrovoljno testiranje na velikom broju djelatnika. Također, u navedenoj je tvrtki bilo pojedinih slučajeva zaraze kao i u svim tvrtkama diljem zemlje, no nije bilo nikakvih eskalacija. 

Krunoslav Capak u ponedjeljak je na press konferenciji Stožera civilne zaštite obavijestio kako se s testiranjem nastavlja.

- Do danas je napravljeno 817 testova, a 20 je bilo pozitivno što čini 2,4 posto, što ukupno gledano nije neki značajni postotak. Radi se o velikom broju zaposlenika. Nadam se da ćemo uspjet napraviti testove svima onima koji su zainteresirani i nakon toga ćemo u drugim firmama, ako potpišu suglasnost da se testiraju - rekao je Capak te dodao kako u ovom tjednu planiraju obuhvatiti oko 1300 zaposlenih u različitim tvrtkama u Varaždinskoj županiji, ovisno o njihovom procesu rada. 

- Ne želimo ga ometati već u dogovoru s poslodavcima planiramo nastaviti s tvrtkama Intinova, Komprom i Varteks, a nastavljaju se razgovori s drugim firmama kao što je Boxmark - izjavio je. 

Najčitaniji članci