To je to što me zanima!

'Među oboljelima su uglavnom mladi, ako se ovako nastavi, morat ćemo uvesti strože mjere'

Zamjenica ravnatelja HZJZ Ivana Pavić Šimetin kazala je da je najveći porast novooboljelih u Zagrebu i Splitsko-dalmatinskoj županiji i da su to uglavnom mlađi ljudi, od 20-29 godina
Vidi originalni članak

- Ovakav broji nismo imali od svibnja početka lipnja. Radi se o pogoršanju situacije. Već 6-7 dan zaredom imamo više od 300 novooboljelih, rekla je zamjenica ravnatelja HZJZ Ivana Pavić Šimetin u podnevnom Dnevniku HTV-a.

Istaknula je kako se to odmah osjeti i na broju hospitaliziranih, kojih je prije dva dana bilo ispod 200, a danas ih je 235.

STOŽER OBJAVIO NOVE PODATKE Skok novih slučajeva korone u Hrvatskoj: Novozaraženih 524

- Najveći porast novooboljelih imamo u Zagrebu i Splitsko-dalmatinskoj županiji. Obično su to zadnjih dana mlađi ljudi - 20-29 godina. To je posljedica okupljanja i odlaska u klubove, a činjenica je da taj dio populacije nije cijepljen - rekla je Pavić Šimetin te naglasila da ako se nastave uzlazne brojke možemo očekivati postrožavanje mjera.

CJEPIVA MOGU DOVRŠITI PANDEMIJU Papa Franjo pozvao sve da se cijepe: 'Cjepiva nam daju nadu'

- Način na koji možemo ovo zaustaviti je ograničenje okupljanja i svih situacija gdje se može doći u kontakt, pogotovo s nepoznatima s kojima ne žive. Ako i jesu takva okupljanja onda moraju biti s maskom i distancom, a i digitalne covid potvrde daje određenu sigurnost - rekla je te dodala da će sutra biti objavljena nova karta Europskog centra za prevenciju i kontrolu bolesti (ECDC), te da očekuju da će Hrvatska i cijela obala biti u narančastom.

Idi na 24sata

Komentari 247

  • bubaš_buba 19.08.2021.

    Ti mladji koji su pozitivni, da li su teško bolesni, zatrpali bolnice, ili sjede doma, piju čaj i gledaju serije? A stariji su cijepljni tko želi, čemu onda "strože mjere", za koga? Sjaši više i odi se bavi medicinom rada ili što već.

  • inea 18.08.2021.

    M.. u p...u m......u!

  • marjan19 18.08.2021.

    Sad se kasa napunila pa mislite da ćete moć pi starom. Varate se

Komentiraj...
Vidi sve komentare