To je to što me zanima!

Sjajan potez stanodavke: Neće naplatiti najamninu 2 mjeseca

U vremenima kad se uglavnom govori o tome što javne institucije mogu učiniti za nas, možda zaboravljamo da je puno nas u stanovima koji su u privatnom vlasništvu, piše na Facebooku gospodin Ivan
Vidi originalni članak

Krizna situacija u borbi s korona virusom potrajat će još neko vrijeme, a u teškim trenutcima neki su se poslodavci odlučili na uručivanje otkaza zaposlenicima. No, ima i ljudi koji shvaćaju ozbiljnost situacije te su se odlučili na hvale vrijedne poteze. Primjerice jedna stanodavka u Zagrebu koja je odlučila podstanaru 'oprostiti' najamninu za dva nadolazeća mjeseca. 

POGLEDAJTE VIDEO

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

- Jutros mi je gazdarica stana, posve neočekivano, javila da stanarinu za travanj i svibanj ne moram platiti! I pazi sad, ne kao odgodu, kako to s poreznim davanjima poduzetnika čini država, već baš - otpis! U vremenima kad se uglavnom govori o tome što javne institucije mogu učiniti za nas (hoće li npr. država i gradovi osloboditi plaćanja najamnine poslovne korisnike koji su prisiljeni ne raditi), možda zaboravljamo da je puno nas u stanovima i poslovnim prostorima koji su u privatnom vlasništvu - piše na Facebooku gospodin Ivan i nastavlja:

MJERE ZAŠTITE Zbog korona virusa, zatvaraju dječja igrališta širom Hrvatske

- Ako jeste vlasnik kakvog prostora koji iznajmljujete, jeste li promislili o tome da preskočite naplatu rente za koji mjesec? Zakon tržišta je jasan: ako kafić izađe iz prostora koji ste mu iznajmili, hoće li ga uzeti itko drugi? Neće. Ako stanoprimac u vašem stanu bude prisiljen izaći, hoće li drugi potencijalni stanari sa sve napučenijeg zavoda za zapošljavanje pohitati da ga unajme? Sumnjam. U vremenima poput ovih, državničke poteze možemo učiniti svi mi.

Nikakvih odgoda, dogovora, prebacivanja plaćanja tu nije bilo. Ti novci možda gospođi i neće mnogo značiti, a podstanaru će dobro doći. Bilo kako bilo, u teškoj situaciji lijepo je vidjeti i sretnu vijest poput ove.

Idi na 24sata

Komentari 37

  • 27.03.2020.

    Objavite zvonite galamite histerizirajte gundajte mozda jos koji stanodavac to prihvati makar mjesec ili dva.

  • frajer.2 21.03.2020.

    Drzava ne da treba već mora napraviti isto, otpis dugova

  • LaLuz 20.03.2020.

    TAKO JE! Svaka cast stanodavki! To je razumijevanje, to je ljudskost! Ucite od gospode, pojedinci!!!

Komentiraj...
Vidi sve komentare