To je to što me zanima!

Sjeverna Koreja poziva na ujedinjenje s Južnom Korejom

U objavi se kaže da svi Korejci trebaju "promicati kontakt, putovanja, suradnju između Sjeverne i Južne Koreje", dodajući da će Pjongjang "uništiti" sve izazove koji stoje pred ujedinjenjem Korejskog poluotoka
Vidi originalni članak

Sjeverna Koreja je u četvrtak izdala rijetku objavu namijenjenu "svim Korejcima u državi i inozemstvu", istaknuvši u njoj da trebaju postići "napredak" prema ujedinjenju bez pomoći drugih zemalja, objavili su tamošnji državni mediji.

U objavi se kaže da svi Korejci trebaju "promicati kontakt, putovanja, suradnju između Sjeverne i Južne Koreje", dodajući da će Pjongjang "uništiti" sve izazove koji stoje pred ujedinjenjem Korejskog poluotoka.

U proglasu se dodaje kako se Korejci trebaju energično boriti za smanjivanje vojnih tenzija i stvoriti miroljubivo ozračje na poluotoku.

Vojne tenzije su "temeljna prepreka" napretku međukorejskih odnosa i ujedinjenja, objavila je državna novinska agencija Sjeverne Koreje.

Dodala je kako se vojne vježbe sa "stranim snagama" nisu pokazale od pomoći za razvoj poboljšanja odnosa između dviju Koreja. 

Sjevernokorejski čelnik Kim Jong-un je u svom novogodišnjem obraćanju pozvao na ujedinjenje dviju država, ustvrdivši da je ova godina značajna i za Sjever koji bilježi 70 godina postojanja, i za Jug koji je idući mjesec domaćin Zimskih olimpijskih igara. 

Idi na 24sata

Komentari 20

  • histria0@yahoo.com 26.01.2018.

    Živiti u komunizmu to ti je kao da si stao na drek.

  • Batina No1 25.01.2018.

    Evo JK jedva ceka da dobije par miliona bolesnih i gladnih i Kima za predsjednika. Ne svidja im se da su samo u top 5 svjetskih ekonomija, htjeli bi raj na zemlji kao sto je u SK.

  • Dalibor0704 25.01.2018.

    Sjevernokorejski infiltrati već desetljećima podrivaju Južnu Koreju i pronalaze tupave studente ispranih mozgova da im u tome pomažu. Da Kimova država nešto vrijedi davno bi se ujedinili. Ovako Kim hoće svu vlast, a jug treba to platiti. Da nije bilo Maoa, davno bi se ujedinili, ali pod Južnom Korejom. Zašto su crveni toliko otporni na izumiranje?

Komentiraj...
Vidi sve komentare