To je to što me zanima!

Sjeverna Koreja smijenila drugog čovjeka vojske

Paka, potpredsjednika Centralne vojne komisije vladajuće Radničke partije i tajnika partijskog centralnog komiteta, zamijenio je Ri Yong Gil.
Vidi originalni članak

Sjeverna Koreja smijenila je Pak Jong Chona, drugog najmoćnijeg vojnog dužnosnika nakon predsjednika i vrhovnog zapovjednika Kim Jong Una, objavili su u ponedjeljak državni mediji.

Paka, potpredsjednika Centralne vojne komisije vladajuće Radničke partije i tajnika partijskog centralnog komiteta, zamijenio je Ri Yong Gil.

STRAHUJU OD KIMA? Predsjednik Južne Koreje Yoon: 'Razmišljamo o nuklearnim vježbama u suradnji s SAD-om'

Odluka je donesena na prošlotjednom godišnjem zasjedanju komiteta, prenijela je službena novinska agencija KCNA.

Razlog za njegovu smjenu nije naveden, no Pyongyang redovito na kraju godine uvodi promjene u svoje vodstvo i objavljuje smjene dužnosnika i važnije političke odluke

Centralna vojna komisija, kojoj je na čelu Kim, smatra se najmoćnijim tijelom za odlučivanje o oružanim snagama i iznad je ministarstva obrane.

U JEKU NAPETOSTI Sjevernokorejski čelnik pozvao na razvoj novih projektila i većeg nuklearnog arsenala

Pakova smjena dolazi u trenutku kada se Kim, u okviru najavljene obrambene strategije, odlučio na razvoj novih interkontinentalnih balističkih projektila i povećanje nuklearnog arsenala kako bi se suprotstavio SAD-u i Južnoj Koreji.

I NEZAPAMĆEN BROJ U 2022. Sjeverna Koreja je ispalila projektil na Novu godinu

Pak je brzo napredovao u vojnoj hijerarhiji od topničkog zapovjednika s jednom zvjezdicom 2015. do generala s četiri zvjezdice 2020. Pripisuju mu se zasluge za razvoj tehnologije za projektile srednjeg dometa.

 

Idi na 24sata

Komentari 1

  • fanat 02.01.2023.

    Vjerojatno ga više nitko neće vidit

Komentiraj...
Vidi sve komentare