To je to što me zanima!

Skijaški spektakl uz more: Iška kraljica privukla je stotine ljudi

Odaziv ovom neobičnom događaju bio je puno veći nego su organizatori očekivali pa su umjesto jedne uveli dvije brodske linije kako bi svi zainteresirani mogli doći
Vidi originalni članak

Čak 60 tona ličkog snijega doputovalo je na dalmatinski otok Iž, gdje se u subotu održao jedinstveni snježni spektakl - Iška kraljica.

POGLEDAJTE VIDEO:

Snijeg je kamionima prevezen iz Lovinca, a Ižani su od njega napravili pedesetak metara dugu skijašku stazu u ulici s blagom uzbrdicom. Iako su neki strahovali da bi se zbog visoke temperature, koja se kretala oko 14°C, snijeg mogao otopiti i pokvariti događaj, to se na sreću nije dogodilo.

Na humanitarnoj utrci čiji prihod ide za obnovu školu na Velom Ižu, sudjelovao je 80-ak skijaša i skijašica, a među njima je bilo i njih 15 iz mariborskog Pohorja. Neki od njih imaju vikendice na otoku te su boravak u Dalmaciji tijekom blagdana iskoristili za skijanje uz more, čemu se vjerojatno ni u najluđim snovima nisu nadali.

Na utrku je stigla i 'švedska reprezentacija'  koja se nije pretjerano iskazala budući da je najbrži niz išku stazu bio jedan mladić iz Zadra. Za nagradu je dobio medalju i krunu koju mu je osobno uručio iški kralj.

Na utrci je bilo i nekoliko bordera, a zadnja je nastupila ekipa u bobu iz Zaglava na Dugom Otoku.

Odaziv ovom neobičnom događaju bio je puno veći nego su organizatori očekivali pa su umjesto jedne uveli dvije brodske linije kako bi svi zainteresirani mogli doći. Osim domaćina, na Išku kraljicu stigao je i zadarski gradonačelnik Branko Dukić, te brojni navijači s drugih otoka, ali iz dalekih krajeva poput Islanda, Italije i Švedske.

Odlične atsmofere, navijanja i pjesme nije nedostajalo. Snijegu na otoku ipak su se najviše razveselili mališani, koji su se nakon utrke, sanjkama spuštali niz stazu.

Projekt, kakav nije dosad viđen u Hrvatskoj, osmislio je Siniša Kulišić, predsjednik Mjesnog odbora Velog Iža. Ruku pomoći dobio je od Grada Zadra kojemu Iž administrativno pripada kao Mjesni odbor, te od Turističke zajednice Grada Zadra koja se također uključila u cijelu priču.

 

 

Idi na 24sata

Komentari 39

  • 24.12.2017.

    Zna netko pokazat na karti Di se nalazi taj otok sa 300 baba i dida ?

  • Finovasmolim 24.12.2017.

    Slazem se da je ovo fantasticna ideja za humanitarnu stvar, dobar provod i pozitiva, u ovakvoj bih drzavi volio zivjeti i takvu pozitivnu buducnost zelim za sebei i sve oko sebe.

  • nikluk20 24.12.2017.

    idiotarija.....

Komentiraj...
Vidi sve komentare