To je to što me zanima!

Sklonište vođe ISIL-a: Aktivirao je bombu, ubio i ženu i djecu

Američke specijalne jedinice ubile su vođu ISIL-a Abua Ibrahima al-Hashimi al-Qurashija, a fotografije prikazuju u kakvom je stanju kuća nakon racije
Vidi originalni članak

Američke specijalne jedinice u srijedu navečer ubile vođu ISIL-a Abua Ibrahima al-Hashimi al-Qurashija, nasljednika Abu Bakr al-Bagdadija koji je ubijen 2019. godine, a izašle su prve fotografije njegove kuće nakon racije.

Američki specijalci izvršili su noćnu raciju u kući Abu Ibrahima al-Hashimija al-Qurayshija u Atmeu u Siriji. Qurashi je aktivirao bombu, a pritom ubio sebe, svoju ženu i troje djece, "u završnom činu očajničkog kukavičluka".

Iako je američki predsjednik Joe Biden naglasio da su poduzeli mjere kako bi izbjegli civilne žrtve, u akciji je ubijeno najmanje trinaestero ljudi. Nakon napada, iz ruševina višekatnice izvukli su najmanje trinaestero ljudi, među kojima su i žene i djeca. Jedan kat u potpunosti je urušen. Američki dužnosnici rekli su da je obitelj koja živi u prizemlju, žena, muškarac i djeca, evakuirana na sigurno na početku akcije.

 

Idi na 24sata

Komentari 8

  • matalan 05.02.2022.

    logičan kraj Alibabe terorista..svijet je čišći tamanjenjem tih skarabeja

  • crazy mind 05.02.2022.

    znaci ubijanje diljem svijeta onih koji (po tvom misljenju) predstavljaju prijetnju tvojoj zemlji predstavlja normalan nacin djelovanja? zakaj su onda sudili ona dva udbasa?

  • Fenix7 04.02.2022.

    ..."Qurashi je aktivirao bombu, a pritom ubio sebe, svoju ženu i troje djece... I kaj sad? Jel' se ubil sam, ili su ga ubili Ameri? Tko tu koga?

Komentiraj...
Vidi sve komentare