To je to što me zanima!

Skočile stanarine u Njemačkoj! Pojavio se novi velik problem

Mnogi smatraju visoke stanarine ključnom manom života u velikom gradu, koja je trećinu ispitanika potaknula na razmišljanje o novom poslu. Neki su ga već promijenili, utvrdili su autori istraživanja
Vidi originalni članak

Visoke stanarine u većim njemačkim gradovima otežavaju potragu kompanija za kvalificiranom radnom snagom, pokazalo je istraživanje revizorske kuće PwC.

Mnogi smatraju visoke stanarine ključnom manom života u velikom gradu, koja je trećinu ispitanika potaknula na razmišljanje o novom poslu. Neki su ga već promijenili, utvrdili su autori istraživanja.

NAGLO PREKINUT POSJET Dramatičan posjet njemačke diplomatkinje Ukrajini: Pratio ih ruski dron, sakrili se u bunker

„Zato poslodavci u gradovima sve teže pronalaze i zadržavaju kvalificiranu radnu snagu”, zaključili su. Istraživanje je pokazalo i da zaposlenici od poslodavaca očekuju i značajnu financijsku pomoć s visokim troškovima stanovanja.

Za potrebe studije PwC je prošle jeseni anketirao 4.200 zaposlenih u Njemačkoj u dobi od 18 do 65 godina u 12 velikih gradova, uključujući Berlin, Hamburg, Muenchen, Essen, Leipzig i Hannover. Studija je reprezentativna, tvrde autori.

Ministrica Annalena Baerbock Šefica njemačke diplomacije odbacila pregovore s Putinom: 'On ne želi pregovarati o miru!'

Velikoj većini ljudi život u velikom gradu sviđa se zbog posla, kupovine, obrazovanja i kulturnih događanja, ali gotovo dvije trećine ispitanika nezadovoljno je stanarinama,, troškovima vlasništva neretnine i brojem stanova dostupnih za najam.

Posebno je teška situacija na tržištu stambenog prostora u Stuttgartu i Muenchenu, pokazalo je istraživanje.

NOVI ZAKON U Njemačkoj legalizirali kanabis

Neki zaposlenici nezadovoljstvo iskazuju otkazom. Njih 11 posto već je promijenilo posao zbog visokih najamnina. U dobnoj skupini od 18 do 34 godine brojka se penje na 17 posto.

Spremnost na promjenu posla posebice je velika u Berlinu, gdje je zbog visokih stanarina novi posao potražilo 19 posto radnika, a njih 36 posto razmišlja o toj opciji. Brojka je veća samo u Stuttgartu gdje je njihov udio dosegnuo 38 posto.

 

Idi na 24sata

Komentari 2

  • Kurta Kinte 26.02.2024.

    Dali je neko reko da necete imati nista i biti sretni pa pocelo je osiromasavanje nacija

  • 𝗙𝗿𝗮 𝗣𝗲𝘁𝗮𝗿 26.02.2024.

    "Mnogi smatraju visoke stanarine ključnom manom života u velikom gradu", no shit. Da Vlada hoce regulirati cijene stanarina, te da se vlasnicima stanova koji drze prazne stanove, naplacuje porez duplo veci od regulirane cijene stanarina, brzo bi se to popravilo i rijesilo. Ali kao i uvijek, Vlada gleda za "dobrobit" naroda...

Komentiraj...
Vidi sve komentare