To je to što me zanima!

Škodom odvalio zid: Kuća mi stoji na jednoj gredi...

Ani Samovojskoj (80) kut drvene kuće odvalio je pijani vozač. Drvena ruševina prijetnja je ne samo starici koja u njoj živi nego i svim prolaznicima
Vidi originalni članak

Strah me je da se ne uruši, ali nemam kamo. Da mi barem Općina da kakvu sobicu, ali nitko nije dolazio i pitao kako mi je, požalila se Ana Samovojska (80) iz Jastrebarskog kraj Zagreba. Starica živi potpuno sama u ruševini u središtu grada, bez struje, vode, kanalizacije. Grije se i kuha na drva, susjeda joj daje vodu i opere rublje. Drvena kuća s kraja 19. stoljeća bila je donekle funkcionalna do prije mjesec i pol. Tada je usred noći pijani vozač autom odvalio zidove i kut kuće. Ana je spavala nekoliko metara dalje.
- Nisam ništa čula. Ujutro sam oko devet sati naslonjena na prozor gledala na ulicu. Bilo mi je čudno što me ljudi pozdravljaju. Puno ih se motalo oko kuće pa sam izašla. Imala sam što vidjeti - nastavila je starica koja u stančiću u Mačekovoj ulici živi od 1962. i ima stanarsko pravo. Vlasnik kuće objasnio je zašto nakon urušavanja nije obnovio zdanje.
- Cijela ulica je pod zaštitom konzervatora. Nisu dali da je rušim prije nego napravim elaborat i zatražim dozvolu. Tu kuću se ne isplati renovirati jer je konstrukcija trula. Intezivno tražim smještaj za gospođu Anu - kazao je vlasnik i zamolio nas za anonimnost.

ŠKODOM JE ODVALIO KUT KUĆE I ZIDOVE
U staru kuću je Škodom Octavijom uletio J. V. (22), 9. veljače ove godine oko 2.30 sati. Srušio je trećinu kuće. Teško se ozlijedio. Policija je potvrdila da je vozio s 1,6 promila alkohola u krvi.

Idi na 24sata

Komentari 2

  • pharaoh 26.03.2009.

    neka joj J. V. (22) plaća novi smještaj, ali će on vjerovatno plaćati rate za novi auto koji misli razbit.

  • Cromagnon 26.03.2009.

    poster velečasnog zlatka suca, ma daj....

Komentiraj...
Vidi sve komentare