To je to što me zanima!

Nakon propalog referenduma: Škotski premijer dao ostavku

Alex Salmond, vođa Škotske nacionalne stranke (SNP) dat će ostavku na poziciju premijera nakon što su glasači odbacili ideju neovisnosti Škotske na referendumu
Vidi originalni članak

Alex Salmond, vođa Škotske nacionalne stranke (SNP) dat će ostavku na poziciju prvog ministra Škotske nakon što su glasači odbacili ideju neovisnosti Škotske na referendumu održanom u četvrtak.

Također će i odstupiti s mjesta predsjednika stranke, javlja BBC.

- Za mene kao vođu, moje vrijeme je pri kraju, no za Škotsku, kampanja se nastavlja i san nikada neće umrijeti - rekao je.

-Posebno sam ponosan na kampanju za neovisnost Škotske, a prije svega na 1,6 milijuna glasača koji su podržali taj cilj - poručio je Salmond pred novinarima.

Naglasio je kako postoji velik broj kvalificiranih i prikladnih kandidata za vođu, no mediji napominju kako je njegova zamjenica u škotskoj vladi i u stranci, Nicola Sturgeon, najizglednija nasljednica njegovih pozicija.

Upitan je li preuzeo odgovornost za poraz na referendumu rekao je 'kako nijedna kampanja nije savršena te da su počinjene greške njegove'. Podsjetio je da britanski premijer David Cameron, te vođe parlamentarnih stranaka Ed Miliban i Nick Clegg moraju ‘ispuniti svoje obećanje dano u zadnji čas,’ i dodijeliti veće ovlasti Škotskoj do ožujka iduće godine.



Idi na 24sata

Komentari 76

  • barba boni_1 20.09.2014.

    11Nakon potpunog razaranja i uništenja gospodarsva jedne države sa velikim resursima za napredak iste,nit jedan nesposobni ministar a kamoli premijer niti ne pomišljaju na ostavke već na funkcije stavljaju okorjele kriminalce iz zatvora.To su ljudi od povjerenja i karaktera.Fuj

  • piramida 20.09.2014.

    HRVATI ucite i gledajte stoje demokracija a kao prvo kako se postuje funkcija koju obasas i koliko se postuje drzava i narod kojemsi na celu . Kod nas izatvora se Vlada koja smo mi drzava ,kolegica vesna kaze necemo mi biti na repu europe da nebi uveli da se musko i musko vjencaju ili zensko i zensko , NISTE VI JOS NI BLIZU REPA jer se ponasate kao da zivite u doba prve internacijonale komunisticke partije.

  • razmisli2x 20.09.2014.

    u svakoj normalnoj zemlji politicar da ostavku ako nije uradio ono sto je obecao osim kod nas. kod nas i iz zatvora se vracaju u sabor a i preko leseva idu da dodu do fotelje a kada sjednu vise nema ustajanja taman da cijeli narod izumre, doduse i sami smo krivi mi konstantno biramo ljude iz potpuno pogresnih razloga.

Komentiraj...
Vidi sve komentare