To je to što me zanima!

Skulpture Gerogea Floyda i Breonne Taylor idu na dražbu

Novac prikupljen prodajom ići će u korist organizacije We Are Floyd (Mi smo FLoyd) i Zaklade Breonne Taylor koje su osnovale njihove obitelji u svrhu borbe za socijalnu pravdu
Vidi originalni članak

Skulpture podignute u čast Georgea Floyda i Breonne Taylor - dvoje afroamerikanca koje su ubili policajci 2020., bit će prodane na dražbi u korist neprofitnih organizacija koje su osnovale njihove obitelji.

Aukcijska kuća Sotheby's objavila je u srijedu da će skulpture koje je izradio umjetnik Chris Carnabuci, biti ponuđene od 9. do17. prosinca na online dražbi suvremene umjetnosti pošto su ranije ove godine bile izložene u gradu New Yorku.

OBRANA TRAŽILA UVJETNU KAZNU Policajac Derek Chauvin osuđen na 22 i pol godine zatvora za ubojstvo Georgea Floyda

Floyd, koji je izdahnuo 2020. ugušen koljenom policajca koji mu je devet minuta pritiskao vrat tijekom uhićenja, postao je zaštitno lice pokreta protiv brutalnosti policije i zastranjenja američkog kriminalističkog sustava.

Policajac koji je usmrtio Floyda osuđen je na 22 godine zatvora.

Breonnu Taylor nastrijelila je i ubila naoružana policija pri upadu u njezin stan u Kentuckyju u ožujku 2020. i nijedan od policajaca nije optužen za njezinu smrt.

'POMOGLA PROMIJENITI SVIJET' Pulitzer: Djevojka koja je snimila ubojstvo Georga Floyda dobila posebnu pohvalu

Sotheby's u New Yorku objavio je da bi 1,8 metara visok kip koji prikazuje Floydovu glavu u bronci mogao biti prodan za 100.000-150.000 dolara.

Kip koji predstavlja Breonnu Taylor, visok 1,2 metara, također je izliven u bronci, a naknadno ga je oslikao umjetnik LAOLU crno-bijelim nigerijskim motivom te bi mogao bi biti prodan za 20.000-30.000 dolara.

POLICAJCI JE UPUCALI ŠEST PUTA Na godišnjicu ubojstva Breonne Taylor prosvjedi u nizu gradova

Novac prikupljen prodajom ići će u korist organizacije We Are Floyd (Mi smo FLoyd) i Zaklade Breonne Taylor koje su osnovale njihove obitelji u svrhu borbe za socijalnu pravdu.

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare