To je to što me zanima!

Skupljao pomoć za bolesnu ženu i spiskao milijune: Na kocku je trošio do 10.000 kuna na dan

Dino Ljutić (38) godinama je tražio pomoć za bolesnu suprugu. Informacija o čovjeku koji troši milijune u igrama na sreću po Zagrebu brzo je došla i do Ureda za sprječavanje pranja novca
Vidi originalni članak

Tamo nemaju baš velik izbor hrane za sondu. Kako sam ja kuhar, spremao sam joj doručak, ručak i večeru, to sam joj miksao i nosio, rekao je jednom prilikom Dino Ljutić (38) iz Zagreba.  

POGLEDAJTE VIDEO: Prijeti mu je jedne do osam godina zatvora

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Njegova supruga Ana Mari (40) tada je tek bila rodila njihovog drugog sina. Bila je već teško bolesna i rodila ga je bez svijesti. Nakon toga je bila u komi. Riječi njezina supruga, koji je izašao u javnost prvi puta u lipnju 2018., slamale su i najtvrđa srca.

Rodila sina i pala u komu

Cijela je Hrvatska suosjećala s obitelji Ljutić. 

A sve je počelo još 2016. godine. Ana Mari, s drugim djetetom u trećem mjesecu trudnoće, počinje osjećati bolove u kralježnici. Liječnici smatraju da se radi o išijasu, ali nakon brojnih pretraga dijagnosticiraju zloćudni tumor.

Agresivni rak dojke do veljače se proširio po cijelom tijelu te su je hitno prijevremeno porodili početkom osmog mjeseca trudnoće.  

- Liječnik je izašao. Rekao je: “Dino sjednite. Noge su mi se oduzele. Rak se proširio po cijelom tijelu, ne znamo koliko ima šanse da preživi.” Ja sam zanijemio, hoću pričati a ne mogu, usta, jezik, stoje. Kažu da idu pokušati spasiti dijete, a s njom što bude. Ne mogu se pokrenuti, ne mogu apsolutno ništa, ali bolnica neumoljivo radi dalje, pacijenti im dolaze, a ja moram izaći - ispričao je medijima svoju noćnu moru Dino. 

I kada se to nitko više nije nadao, nakon spašavanja bebe, liječnici na Rebru čine još jedno čudo i spašavaju i majku iako s teškim i trajnim posljedicama. Mozak joj je doživio teško oštećenje, te više nije znala čitati ni pisati. 

TERETE GA ZA PRANJE NOVCA Uhitili muža koji je skupio 3,1 milijun kuna za bolesnu ženu. Sve je potrošio i prokockao?

Mamu držala ljubav prema djeci

Uslijedilo je teško liječenje, kemoterapije, pa alternativa, a hrabru mamu još uvijek je držala velika ljubav prema svojim dečkima, svoja dva sina, Marku koji je tada imao tri i pol godine, Matijasu koji je još bio beba i suprugu Dini. Ana Mari se probudila iz kome.

- Prvo što je napravila kad je došla k sebi, uzela je moju ruku i stavila je na svoje srce i to je to. Nije ništa rekla. To je prvo napravila - u suzama je govorio Dino. 

Molio je za pomoć

Izašao je opet u javnost u rujnu 2019. godine. Molio je za pomoć u iznosu od 90.000 kuna kako bi ženu odveo na pregled u inozemnu kliniku.

Molio je i u prosincu 2020. tvrdeći da je Ana Mari karcinom u progresiji. 24sata iz svojih izvora pouzdano doznaje kako je za bolesnu ženu u godinu dana prikupljen 3,1 milijun kuna. 

Međutim, naoko brižan suprug imao je svoje „slabosti“. Često ga je bilo gotovo po svim zagrebačkim kladionicama, posebice onima u Dubravi.

Prijeti mu od jedne do osam godina zatvora

Informacija o čovjeku koji troši milijune u igrama na sreću ubrzo je došla i do Ureda za sprječavanje pranja novca. Krenula je istraga. Pratio se trag novca pa su istražitelji, ubrzo utvrdili da Dino prikupljeni novac troši na kocku.

Dnevno je znao potrošiti i 10.000 kn.

- Bila mi je to neka vrsta ispušnog ventila u tim teškim trenucima koji su nas zadesili. Kada bi supruga i djeca otišli spavati, ja sam uplaćivao novac na on-line kladionice - kazao je istražiteljima. 

Uhitili su ga. Prijeti mu kazna zatvora od jedne do osam godina.

Prebacivao je novac na svoj račun da prikrije tragove

Želeći prikriti od kuda mu novac i gdje on završava Dino je tako 1,7 milijuna doniranih kuna s jednog računa prebacio na svoj račun u jednoj banci. Taj novac također mu je poslužio za dnevne potrebe ali i igre na sreću. Istražitelji su pratili trag novca i sve saznali.

Idi na 24sata

Komentari 253

  • Gabrielll 20.01.2021.

    Uz naše pravosuđe uz dobro vladanje bude za dvije godine vani

  • Kristina & Milky 19.01.2021.

    Postovani,molim vas ako je itko u ikakvoj mogucnosti pomoci?! Ostala sam trenutno bez posla,a podstanar sam,ponekad me mozete srest i ispred ducana.. zivim u Dubcu imam brata od 7 god. Ali nazalost sam bila prisiljena s obzirom na situaciju da ga stavim u dom.. tako da mi dolazi vikendima.. ali nazalost na ovu cijelokupnu situaciju fali mi jos nesto sitno za stan i rezije da imamo.. svaka nam pomoc dobro dodje..! Od hrane,kozmetike.... molim svaku dobru dusu koja moze i hoce da nam pomogne neka se javi!! Hvalaa s Postovanjem Kristina-kontakt:0977345443 whatsapp

  • Svesamtvojenaj 19.01.2021.

    Nažalost nije jedini. Sve je više ljudskih nakaza kojima ništa nije sveto.

Komentiraj...
Vidi sve komentare