To je to što me zanima!

Slađana traži majku nakon 44 godine: 'Jedna gospođa javila je da mama možda živi u Kölnu'

Htjela je i ranije pronaći majku, ali se baka koja ju je odgojila tome protivila. Nikad nije saznala razloge, no nakon smrti bake u siječnju, Slađana je odlučila otkriti misterioznu istinu
Vidi originalni članak

Par fotografija majke jedina je uspomena koju ima 51-godišnja Slađana Lončarević iz Širokog Polja, a ona crno-bijela na kojoj je kao djevojčica s tetom u bijeloj bundi i čizmicama od posebnog je značaja.

Upravo bundicu i čizmice Slađani je poslala majka iz Njemačke, kamo je s njezinim ocem otišla trbuhom za kruhom kad je Slađana imala samo dva mjeseca. Janja (Mandić) Nikšić svoje je dijete tad ostavila sa svojom majkom i ocem - Marom i Ivanom Mandić u Josipinu Dvoru pokraj Osijeka. Slađana je od bake dobila svu ljubav, pažnju i skrb, osigurala joj lijepo djetinjstvo, no nakon sedme godine s majkom više nije imala kontakta.

- Do tada se majka javljala, slala je i pisma, pakete, znali smo gdje je. No odjednom prestaje kao rukom odneseno - govori nam Slađana, vlasnica salona vjenčanica La Mirada u Osijeku.

Nakon 44 godine ona sad pokušava pronaći majku. Htjela je i ranije, ali se baka koja ju je odgojila tome protivila. Nikad nije saznala razloge, no nakon smrti bake u siječnju, Slađana je odlučila otkriti misterioznu istinu.

- Izvadila sam njihov vjenčani list i saznala da su se rastali 1985. - govori Slađana. Nakon objave na Facebooku da traži majku, javilo joj se mnogo ljudi.

Zasad joj je, kako kaže, najvjerodostojnija informacija od gospođe koja radi u Njemačkoj u državnoj službi. Ona joj je javila kako je pronašla Janju Mandić s datumom i mjestom rođenja koji se poklapa s podacima Slađanine majke, prosinac 1950. u Foči. I dok iščekuje hoće li na adresi u Kölnu zaista biti njezina izgubljena majka, Slađana kroz suze ističe:

- Moj cilj je saznati pravu istinu. Poznajući svoju baku, znam da ne može biti loša. I sama sam majka dvoje djece i ne vjerujem da može postojati osoba na zemaljskoj kugli koja može napustiti svoje dijete.

Idi na 24sata

Komentari 55

  • Queen2 16.11.2020.

    Draga moja sretno.. Mene mama pustila ocu kada sam imala 9., sada imam 37. I ne pada mi na pamet tražiti ju... Mislim da nije zaslužila ni tvoja da ju potražiš... Neke stvari ipak trebaju ostati takve kakve jesu...

  • vinja 14.11.2020.

    Meni je sasvim jasno, a i prirodno je da svaka osoba želi barem vidjeti svoje biološke roditelje. Neće ih voljeti ali želi znati zašto su se tako neodgovorno ponijeli prema vlastitom djetetu. Kad sazna istinu samo će procijeniti težinu njihovog ponašanja.

  • 14.11.2020.

    Ocito je da majka nije htjela imati posla sa svojom djecom.Zasto da ju trazis.Pusti to na miru i odrasti i zivi svoj zivot.

Komentiraj...
Vidi sve komentare