To je to što me zanima!

'Slatki izbori': Zoki planira da se izbori održe na Valentinovo

Dan sv. Valentina: SDP je, naime, definitivno prelomio datum izbora. Datumi o kojima se razmišlja su 7. veljače i 14. veljače 2016., no to još nije gotova stvar...
Vidi originalni članak

Motiv izbora ovoga datuma ne leži u činjenici da je riječ o Danu zaljubljenih, nego zato što Milanović misli da vrijeme, američki konzultant Brown i nespretna oporba rade za njega. U zadnje vrijeme popularnost mu, naime, raste.

Još postoji nekoliko alternativnih datuma, ali Valentinovo je najizglednije. Veljača je pak posve sigurna. SDP je, naime, definitivno prelomio da se izbori održe u veljači 2016., samo treba dogovoriti datum s koalicijskim partnerima.

Datumi o kojima se razmišlja su 7. veljače i 14. veljače, no to još nije gotova stvar jer HNS kao koalicijski partner više preferira listopad. Ipak, kako iduće godine Dan zaljubljenih, Valentinovo, pada u nedjelju, u SDP-u su posljednjih dana jako zagrizli baš za taj datum. Objašnjenje je jednostavno - smatraju kako će im taj dan donijeti sreću, a nije naodmet ni činjenica da su tih dana gradovi okupani u crvenu boju - boju SDP-a.

- Izbori na Valentinovo su zaista jedna od opcija - kratko su nam potvrdili u Vladi.

Taj datum Kukuriku koaliciji je zanimljiv i zbog toga jer tada IDS, također jedan od potencijalnih partnera, slavi svoj rođendan. U igri je još i 7. veljače kad, pak, ministar uprave Arsen Bauk ima rođendan.

- Kako Arsen voli matematiku, ona bi tada sigurno bila na našoj strani - kaže izvor iz SDP-a. Bauk je, pak, šaljivo komentirao kako će njemu taj dan biti rođendan bili izbori ili ne.

Čini se da ovakav datum odgovara i oporbi. Tomislav Karamarko zadnjih dana uglavnom šuti, ali ni minhenski IFO institut, koji za HDZ radi program reformi, nije posao priveo kraju. Aktualne nevolje HDZ-a ovu stranku dodatno uvjeravaju da bi kasniji datum izbora bio bolji od neke preuranjene varijante. Svi misle da će im dodatni mjeseci ići na ruku.

Sve o izborima čitajte u novom broju tjednika Express.

Zokijevi aduti

Uzlet: Milanović se nada povoljnim trendovima u gospodarstvu, nastavku pada popularnosti HDZ-a i jačanju koalicijske potpore.

Josipovićev tajming

Sad ili nikad: Josipović je izabrao idealan trenutak kad obje ‘treće opcije’, ORaH i Živi zid, padaju. On ima vremena napuhati svoj balon.     

Karamarkove sheme

Program: Karamarko računa da će njemački konzultanti uskoro završiti ekonomski program i program reformi pa će s tim ići u narod.

Jacine krizanteme

S kim?  Jadranka Kosor je trenutačno usamljena kao tigar u džungli ili samuraj u Melvilleovu filmu. Ona do Valentinova mora naći stranku.

Mirelini problemi

Ljubav: Mireli Holy je Valentinovo prošlo - ona je bila predmet ljubavi, a sad je u padu. Možda do novog Valentinova podgrije ljubav s nacijom.

Sinčićeve žive muke

Pad: I Ivan Vilibor Sinčić prošao je fazu romantične zaljubljenosti. Stranka mu se naglo napuhala, kao balon, i naglo ispuhala.

Dolazi tsunami s juga

Petrov: Mladi doktor, ex franjevac Božo Petrov silno je uzletio, pa se zadržao u lokalnim okvirima, ali sad hvata zalet na veliku scenu.     

Ostali

IDS: Jedno se zna: U Istri će pobijediti IDS, a drugo ih ne zanima. Svi se bore za njihovu naklonost: SDP, Josipović, pa čak i HDZ. Lako je tako...

Idi na 24sata

Komentari 267

  • MickyyMaus 15.06.2015.

    Na izborima vam nista nece pomoc kad god oni bili, narod je shvatio koji je smisao plana 21.

  • colonelo 15.06.2015.

    ... a majko milo ... popularnost mu "porasla" prema sluganskoj agenciji za 0,6 posto a sluganski mediji već ga proglašavaju pobjednikom ... ma ne ide to tako drugovi ... izbori proteklih godina pokazuju kako stvari stoje ... strava ...

  • shanik 15.06.2015.

    Daaaa! Ja bih jako volela baš na Sv. Valentina. Onda bi mu Hrvati isto jako pokazali i dokazali svoju veliku 'ljubav'. A on bi bil presretan jer je jako otovren i nije nazadan pa bi mu još jaču pokazali njegovi 'eltebete' istospolni prijatelji. Oni koji hoće biti isti. Oni nisu isti kao ja, niti buju ali sam jako sretna kaj ih čuva neograničen brojinterventne policije da ih brani od...nemam pojma. Koga? Par onih kojima idu na živce sa larmanjem, fučkanjem i slanjem pusa, kreveljenjem i provociranjem. Dok su onijake snage čuvale 'eltebete', neki drugi specijalni su risali i sprejali po poljud-travnjaku svastiku. Ovi u specijalnoj obleki kaj da idu na (nedaj Bože) teroriste su prošli najveći dril kaj postoji u (mi)policiji pa za to nisu mogli biti splitu. Hahahaaaaaaa :) Kak ste prozirni majčice moja. A vjerujem da buju možda bjeloglavi supovi u vašim glavama dovršili posel za nas.

Komentiraj...
Vidi sve komentare