To je to što me zanima!

Slavica nakon presude: 'Tužan sam zbog gubitka vatrogasaca, ali pao mi je kamen sa srca'

Draženu Slavici, tadašnjem zapovjedniku, jedinom se sudilo za kornatsku tragediju. Vrhovni sud ga je u srijedu oslobodio optužbe. Poručio je kako je godinama upozoravao na probleme u vatrogasnom sustavu
Vidi originalni članak

Dražen Slavica je na Vrhovnom sudu u srijedu oslobođen optužbe da je počinio teško kazneno djelo protiv opće sigurnosti. Podsjetimo, bivšem šibenskom vatrogasnom zapovjedniku sudilo se za tragediju na Kornatima u kojoj je smrtno stradalo 12 vatrogasaca.

- Osjećam se tužno, izgubili smo naše vrijedne vatrogasce, ali pao mi je kamen sa srca - rekao je Slavica za Dnevnik Nove TV

ODBIJENA ŽALBA DORH-A Vrhovni sud: Dražen Slavica nije kriv za tragičnu pogibiju 12 vatrogasaca na Kornatu 2007.

Na pitanje tko je po njegovom mišljenju kriv, rekao je da je svima jasno gdje su problemi u vatrogasnom sustavu na koje je, kaže, godinama upozoravao. Poručio je kako se na Kornatima dogodila radna nesreća. 

- Tada smo bili drugi u svijetu po pojavi eruptivnih požara. Do danas se takvih situacija dogodilo sedam ili osam. Mi do tada to nismo učili niti je to bio dio naše obuke - objasnio je. 

NOVO VIJEĆANJE ZA SLAVICU 'Prošlo je 13 godina od Kornata, samo čekam kraj ove agonije'

Slavica i dalje radi u šibenskoj vatrogasnoj postaji, a sada će tražiti da ga se vratio na prethodne funkcije. Kaže, dokazao je da nije napravio ništa protuzakonito. 

Idi na 24sata

Komentari 25

  • haroldica 23.01.2021.

    baš žrtveno janje, žao mi čovjeka...kažu da je nato tamo ispustio neki zapaljiv materijal pa je došlo do eksplozivnog požara....😶

  • crni golf 4 vrata 21.01.2021.

    .. koja budala uopće ide gasiti kamenjar? Kamenu pustinju su išli gasiti umjesto da se pusti, kao u Australiji, da priroda odradi svoje i kraj... I sada vam je kriv cijeli svijet, teorije zavjere razne, umjesto da se pogledate u ogledalo. Sami ste krivi.

  • Hiroo_Onoda 21.01.2021.

    Trinaest godina su ga mrcvarili po sudovima i nastojali nametnuti krivicu i sad - nije kriv! Jedini koji bi možda mogao nešto više znati je Frane Lučić, ali ucijenjen oko isplate odštete šuti ko zaliven. Za par sekundi ih je pobilo. Pronađen je čak rastaljeni aluminij čije je talište oko 660 stupnjeva, ali naravno ne u roku par sekundi. Netko moćan je gadno zaribao pa se istraga morala preusmjeriti prema mogućem krivcu - Slavici. Tako je bilo oko potonuća Berge Istre. Jedini preživjeli - Španjolski mornar nikada nije niti zucnuo o tome kako se je sve odvijalo.

Komentiraj...
Vidi sve komentare