To je to što me zanima!

''EU će vidjeti da su ministri u Ini najbolji Milanovićev potez''

Pozicija hrvatskih predstavnika u NO i upravi je svedena na nulu. Tamo će biti ministri pa da vidimo hoće li se Mađari usuditi ponižavati, vrijeđati nas i bahatiti se
Vidi originalni članak

U emisiji Otvoreno HTV-a ministar financija Slavko Linić rekao je kako je u SAD-u imao dva posla, izdavanje obveznica i razgovore s investitorima. Rekao je kako su u Vladi zadovoljni punjenjem proračuna koji je za oko 5 posto već od onog prošle godine. 

Istaknuo je kako se ne bi složio s onima koji tvrde da je ova Vlada više pažnje posvetila kapitalu nego radnicima i socijalnim pitanjima. Rekao je kako će novac koji se prikupi iz poreza na imovinu i drugih ići za financiranje zdravstva i obrazovanja te druge javne potrebe. 

Na pitanje o odlasku u NO Ine, Linić je rekao kako se komentari Europske komisije odnose na problem mita i korupcije.

- Pozicija hrvatskih predstavnika u nadzornom odboru i upravi je svedena na nulu. Tamo će sjediti ministri pa da vidimo hoće li se Mađari usuditi tako ponižavati, vrijeđati nas i bahatiti se. Sramota je da Ina s tolikom dobiti ništa nije uložila u bušotine. Europa će shvatiti da je to najbolji potez Zorana Milanovića - rekao je Linić. 

'Gospodarski rast od 0,8 posto je ostvariv'

Ministar financija Slavko Linić je za Dnevnik Nove TV rekao kako će Hrvatska prije kraja mandata Vlade imati pluseve u proračunu i početi vraćati dugove. 

- Već u svibnju očekujemo niz natječaja. U lipnju će početi prvo trošenje novca. Moramo se okrenuti zapošljavanju i rastu koji je potreban za gospodarski rast od 0,8 posto. To je ostvarivo, a oni koji su skeptični vidjet će da nisu bili u pravu - rekao je Linić. Tvrdi da ga ništa od naslijeđa u ministarstvu financija nije iznenadilo.

- U razgovoru s premijerom Zoranom Milanovićem rekao sam da znam što me čeka te da je potrebna odgovorna osoba za taj posao - rekao je. 

Što se tiče liste poreznih dužnika, Linić tvrdi da neće biti ''lijevih i desnih, naših i njihovih''.

- Svi su pred poreznom upravom jednaki i imaju isti tretman. Ako plaćaju porez onda imaju poštovanje, ako ne onda su jedni od najvećih kriminalaca - oštar je Linić. 

Na pitanje kako to da je nakon ulaska u vladu postao miran i tih iako su ga prije nazivali ''Čačićevim pitbullom'' Linić odgovara: 

- Kao ministar financija imam mnogo mogućnosti djelovanja kroz zakone pa je potrebno da djelujem smireno i staloženo.  U džungli sam veća zvijer od drugih zvijeri, a sad sam u salonu pa moram biti fin - rekao je. 

Od 1. svibnja nemoguća isplata plaća bez uplate doprinosa

Vlada bi na sjednici u četvrtak trebala donijeti uredbu kojom će se onemogućiti isplata plaće bez uplata doprinosa, a Uredba bi na snagu trebala stupiti 1. svibnja ove godine. 

- U postupak donošenja upućen je Vladi Republike Hrvatske prijedlog Uredbe o načinu provedbe plaćanja doprinosa prema plaći, primicima uz plaću, odnosno mjesečnoj osnovici za obračun doprinosa temeljem radnog odnosa, stoji u priopćenju Ministarstva financija

Država će zaustaviti isplatu plaća bez doprinosa zahvaljujući suradnji Fine, Porezne uprave i banaka. Poslodavcima koji se nađu na listi loših banke će odbiti nalog za isplatu plaća, a država će im blokirati račune. 

Nakon početka primjene Uredbe banke će za svako poduzeće koje ne plaća doprinose provjeravati jesu li s novim nalogom za isplatu plaća predali i naloge za isplatu doprinosa, piše Novi list

Idi na 24sata

Komentari 33

  • o-o 25.04.2012.

    ne, to će vidjeti čačić, ako preko NO INE uspije lobirati u mađarskoj da se spasi suda..

  • garaviBajo 25.04.2012.

    ajde slavko srci dunav!!!

  • Marlboro1950 25.04.2012.

    ako je to najbolji potez jadni smo ti onda mi, ma može on komodno nadzorni odbor ine skupljat ovdje na forumu jer ionako su ljudi u tome nadzornom odboru lišeni bilo kakvog utjecaja, osim šta čačić može rješit oslobađajuću presudu, al i ta komisija je za ništa, takneš pedera odma trube da će nas blokirat, nek nas blokiraju radi ovoga, neka nas spase

Komentiraj...
Vidi sve komentare