To je to što me zanima!

Slavonac (50) vozio mrtav pijan i bez dozvole: Napuhao je 3,19 promila, priveli ga u stanicu

Inače, prema medicinskim 'računicama', vozač s 3 promila alkohola u krvi u stanju je stupora, odnosno ne shvaća gdje se nalazi, a može doći do nagle nesvjestice i težeg buđenja iz tog stanja
Vidi originalni članak

Sa 'napuhanih' 3,19 alkoholnih promila i bez položenog vozačkog ispita 50-godišnjak se u nedjelju automobilom vozio po Kutjevu, gdje ga je zaustavila policija i smjestila u svoju posebnu prostoriju.

Iz požeško-slavonske policije u ponedjeljak su objavili kako su oko 19,45 sati prilikom nadzora prometa zaustavili Fiat požeških registracija, te provjerom utvrdili kako ga je vozio 50-godišnjak prije stjecanja prava na upravljanje te pod utjecajem alkohola. 

PRIVELI SU GA Pijani Slavonac s 2,4 promila i bez svjetala vozio bicikl po A3, udario ga automobil iz Srbije

Budući je postojala opasnost da će nastaviti s činjenjem prekršaja, smješten u posebnu policijsku prostoriju i protiv njega slijedi prekršajni nalog zbog počinjenih prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

Prema tom zakonu, novčanom kaznom od 10.000,00 do 20.000,00 kuna ili kaznom zatvora do 60 dana, kaznit će se za prekršaj osoba koja u prometu na cesti upravlja motornim vozilom prije stjecanja prava na upravljanje.

Vozaču koji je pravomoćnom odlukom proglašen krivim za prekršaj izreći će se zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilom u trajanju od najmanje šest mjeseci, ako je prekršaj počinjen drugi put, odnosno najmanje 12 mjeseci ako je prekršaj počinjen treći te svaki sljedeći put.

ZABRANA MU NIŠTA NE ZNAČI Zaboravio na zabranu? Ulovili ga pijanog u autu kraj Okučana, dva sata kasnije opet je vozio

U ovaj prekršaj ne ulaze sankcije zbog vožnje u alkoholiziranom stanju.

Inače, prema medicinskim 'računicama', vozač s 3 promila alkohola u krvi u stanju je stupora, odnosno ne shvaća gdje se nalazi, a može doći do nagle nesvjestice i težeg buđenja iz tog stanja.

Sa 3,5 promila moguća je pojava kome i to se stanje smatra jednako razini kirurške anestezije.

Alkoholnih 4 promila i više može značiti komu i moguću smrt zbog prestanka disanja, vrlo niskog krvnog tlaka ili gušenja tijekom povraćanja zbog nepostojanja refleksa kojim bi se tekućina iskašljala iz pluća.

Idi na 24sata

Komentari 4

  • Old Kresoje 07.11.2022.

    glavni trg im se zove trg graševine ,a ovog gnjave za sitničavih 3,19

  • ISEKI 07.11.2022.

    Nije on Slavonac, on je adezeovac

  • nisambitan 07.11.2022.

    U Kutjevu je u zraku 1 promil, a djeca se rađaju s 0,5 promila 😂😂😂

Komentiraj...
Vidi sve komentare