To je to što me zanima!

Slavonski Brod je u ljubičastom! Zrak je ekstremno onečišćen

Stanje zraka u Slavonskom Brodu svaki sat je sve lošije i lošije. Brodske mjerne postaje su već danima na prvom i drugom mjestu liste onečišćenja zraka RH, upozorava Tot-Đerđ
Vidi originalni članak

Brođani prema podacima dviju mjernih stanica instaliranih u tom gradu trenutni udišu najzagađeniji zrak u državi. Na tu situaciju upozorila je Građanska inicijativa koja iz dana u dan prati stanje zagađenja.

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

- Izgleda idemo do potpune katastrofe! Stanje zraka u Slavonskom Brodu svaki sat je sve lošije i lošije. Dok je skoro cijela Hrvatska u zelenom, osim jedne mjerne postaje u Istri, brodske mjerne postaje su već danima na prvom i drugom mjestu liste onečišćenja zraka RH. Jutros od 7 sati obje su postaje u ljubičastom što je ekstremno onečišćen zrak - rekao je Peter Tot-Đerđ, predsjednik Eko-Integrala i dodao:

- Mjerna postaja na Jelasu, nasuprot Rafineriji nafte u susjednom Bosanskom Brodu, cijelu noć, jučer od 17 sati je u ljubičastom. dok je mjerna postaja kod Stadiona kraj Save jučer od 18 sati bila u žarko crvenom, što je jako onečišćen zrak, a sada je također u ljubičastom.

BEZ TRAGOVA LJUDI Znanstvenici su pronašli mjesto s najčišćim zrakom na Zemlji

Kvalitetu zraka u RH možete pogledati OVDJE.

Na jednoj i drugoj brodskoj mjernoj postaji se još od preksinoć mjere alarmantno visoke satne koncentracije lebdećih čestica PM10 i PM2.5. A oko ponoći su mjerene i maksimalne vrijednosti satnih koncentracija lebdećih čestica PM10 od 329 µg/m3 i PM2.5 od 193 µg/m3.

MNOGI NISU SVJESNI Otrovni, zagađeni zrak skraćuje život stanovnicima europskih gradova, a Madrid je na vrhu

- Nažalost, na web-stranicama Rafinerije nafte Brod ne možemo ništa saznati. Certifikat za rafinerija.com istekao je 31.01.2021.! I to je to! Molimo Vas, ako možete, poduzmite nešto za stanovnika Slavonskog Broda jer i Brođani imaju pravo na čisti zrak i zdrav život - apel je kojeg je uputio Peter Tot-Đerđ.

Idi na 24sata

Komentari 36

  • Karlo72 08.02.2021.

    Rafinerija ne radi. Zagađenje ovaj put ima druge izvore.

  • VilaVelebita2001 07.02.2021.

    Sramota za suverenu drzavu! Svaka druga drzava bi zatvorila naftovod i uvjetovala procistace na rafineriji kao uvjet na im dodje nafta! Mozda da Vladu hitno preselimo u Sl. Brod pa ce biti rezultata. 

  • Trampolin 07.02.2021.

    Zar nije izgorila ta rafinerija u Bosni?

Komentiraj...
Vidi sve komentare