To je to što me zanima!

''Slažemo se u 95 posto stvari, ali nije sve odmah moguće''

Na pitanje o mogućnosti da se provedu porezna rasterećenja Siniša Hajdaš Dončić rekao je kako ih je moguće ostvariti u kraćem roku, no da bi ''PDV pričekao''
Vidi originalni članak

Nakon sastanka u sjedištu SDP-a u utorak sudionici pregovora iz Mosta nezavisnih lista i koalicije Hrvatska raste odgovarali su na pitanja novinara.

SDP-ov Siniša Hajdaš Dončić kazao je kako reformske mjere dijeli na dvije skupine, one koje su već dogovorene s Bruxellesom te 'peglanje' detalja.

- S Mostom se u 95 posto stvari apsolutno slažemo, neke stvari isto ili slično gledamo, a ostatak ćemo ostaviti za drugi krug pregovora koji će biti, nadam se, za nekih šest ili sedam dana - rekao je.

Na pitanje o mogućnosti da se provedu porezna rasterećenja rekao je kako ih je moguće ostvariti u kraćem roku, posebno kada je u pitanju redefiniranje porezne stope na dobit, a ''PDV bi pričekao'' .

Tomislav Panenić iz Mosta kazao je kako su pregovarači iznijeli svoja stajališta koja su definirali kroz kampanju i u radnim skupinama.

- Načelno smo se probali uskladiti, a koalicija Hrvatska raste će dati svoje odgovore. Naši zastupnici i članovi će odlučiti koja strana je ponudila bolja rješenja - rekao je Panenić.

Dodao je kako imaju reforme koje nisu prihvatljive svima te da rješenja očekuju ''u najtežim točkama''. Obje strane izjavile su da nije bilo razgovora o mandataru.


Idi na 24sata

Komentari 119

  • MI-MA 18.11.2015.

    Zar ovaj nije podnio ostavku zbog autocesta, neki pošteni i moralni čovjek. Ima svoje JA.

  • dahhmal 18.11.2015.

    Kaj nije on u onim Milanovicevim otpisanima pa kaj se onda gura

  • maca faca 18.11.2015.

    grčić je prije dva tjedna u otvorenom(onda kad je pokazao elementarno neznanje matematike i ekonomije) nekoloko puta kategorički tvrdio na prijedlog HDZ-a da se smanji pdv da to NIJE MOGUĆE pametnom dosta za sve ostalo tu su sdpenjare

Komentiraj...
Vidi sve komentare