To je to što me zanima!

'Sljedbenica Charlesa Mansona brutalno me napala čekićem...'

Bušićeva udovica nerado se prisjeća dana kad ju je čekićem brutalno napala Mansonova sljedbenica Lynette Fromme. Charles je zavodio žene i nagovarao ih na brutalne zločine
Vidi originalni članak

Julienne Bušić (69) sudjelovala je sa suprugom 1976. u otmici aviona koji je letio između New Yorka i Chicaga, a Lynette Fromme (69) bila je sljedbenica preminulog Charlesa Mansona. Planirala je atentat na tadašnjeg predsjednika SAD-a Geralda Forda. Ispalila je četiri metka u njega.

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Obje žene su nakon suđenja zatvorene u federalnom zatvoru Dublin u Kaliforniji. Julienne je na slobodu puštena nakon 13 godina, 1989., a Fromme je u zatvoru provela 34 godine nakon čega su je pomilovali.

Godine 1979. Fromme je napala Julienne oštrom i kukastom stranom čekića, nakon čega je preseljena u drugi zatvor.

- Tukla me jer joj nisam željela biti prijateljica - ispričala nam je Julie.

Fromme nije sudjelovala u ubojstvima Sharon Tate i njezinih prijatelja 1969., ali je jedina sljedbenica koja se nije odrekla Mansona, o kojemu je govorila sve najbolje te da je “spasitelj”.

Utemeljitelj i vođa kulta Manson u nedjelju navečer preminuo je u kalifornijskoj bolnici.

Otmica aviona, u kojoj su sudjelovali Bušići, okončana je mirno i bez žrtava. No bomba koju su postavili u New Yorku ubila je policajca koji ju je htio demontirati. Zvonko Bušić je zbog toga odležao 32 godine.     

Idi na 24sata

Komentari 56

  • efteling 21.11.2017.

    KaoSrbin o Busicu mogu reci sve najbolje.jeste pogresio sa otmicom aviona...U zatvoru puno citao...postao pravi intelekrtualac...Romanticarsko domoljublje koje se retko srece.I sekspirovska tragedija ...dosavsi najzad u Hrvatsku...potpuno se pogubio sa sto se dogadja sa njegovom Hrvatskom...I jedino sto mu je preeostalo ubiti se i tako pokusati prodrmati "domoljube"...bez rezultata.Jesmo na suprotnim pozicijama ali da je moguce popili bi zajedno dobro vino i imali ugodan razgovor.

  • LjiljanaMilovanovic 21.11.2017.

    O vidimo vidimo ljepo je to drustvo bilo.

  • AntunSklepič 21.11.2017.

    samo još napišite heroj Bušić pa čete se danas sutra pitati žašto su nam djeca teroristi i još ono nije bilo žrtava samo je poginuo policajac koji nije znao demontirat bombu svaka vam čast i vašem heroju morao je gulit dok ne cr...

Komentiraj...
Vidi sve komentare