To je to što me zanima!

Sljemenska žičara idući tjedan dobiva i posljednju dozvolu, mještani najavljuju prosvjede

Dok je analizom utvrđeno kako je buka na zadovoljavajućoj razini, mještani tvrde kako nisu protiv žičare, ali jesu protiv velike buke. Govore kako je to neizdržljivo
Vidi originalni članak

Državni inspektorat će sljedeći tjedan dati posljednju dozvolu sljemenskoj žičari, neslužbeno doznajemo iz dobro obaviještenih izvora u Državnom inspektoratu. 

Analizom koju je prošli tjedan napravila Sanitarna inspekcija utvrđeno je da je buka na zadovoljavajućoj razini. Inspekcija je izašla na teren nakon sto se promijenio pravilnik jer prema starom pravilniku, žičara je bila preglasna. Buka, posebice na kutnoj garnituri gdje se ispod nalaze brojne kuće ostaje, ali prema novom pravilniku sve je u redu. 

VIDEO: INSPEKCIJA ŽIČARE Radić: Ne očekujemo probleme. Vožnja će trajati 22 minute, a u jednu gondolu stane 10 putnika

Mještani zagrebačkog naselja Gračani, koji žive tik do žicare su bjesni. Kako su nam rekli, pripremaju i određene prosvjede. 

- Kad se gradilo nisu nas ništa pitali, a sad otvaraju žičaru nauštrb svih nas. Mi nismo protiv žicare, dapače. Ali smo protiv velike buke, to je neizdržljivo - rekli su nam mještani. 

Također saznajemo, da bi se žičara trebala kretati sporije 3 m/s, a bilo je predviđeno 6 m/s upravo iz razloga da se smanji buka.

Idi na 24sata

Komentari 114

  • salaso 10.02.2022.

    Treba sad izist šta se skuvalo..nema druge..

  • 10.02.2022.

    A sada da budemo realni oko Zagrebačke žičare da ova trenutna cijena nije realna, a iz razloga što se nečija lova oprala preko nje.

  • mučki_provokator 10.02.2022.

    Nek si kupe čwpiçe za uši!

Komentiraj...
Vidi sve komentare