To je to što me zanima!

Slomila se: Žena (40) je po prvi puta u svom životu čula zvuk

Joanne Milne (39) iz Engleske boluje od Usherova sindroma i rodila se gluha. Ugradila je slušne implantante koji su joj omogućili da čuje po prvi puta u životu
Vidi originalni članak

YouTube korisnik Tremayne Crossley objavio je u srijedu video koji pokazuje njegovu gluhu prijateljicu koja po prvi puta u životu čuje .

Joanne Milne (39) iz Gatesheada u Engleskoj boluje od Usherova sindroma i rodila se gluha. Ugradila je slušne implantante koji su joj omogućili da čuje zvukove po prvi puta u životu . Video, koji je u četvrtak postao viralan, navodno pokazuje točan trenutak kad su ti implantanti uključeni, piše Business Insider .

Razumljivo, ženu su preplavile emocije, te se slomila u suzama dok je uživala slušajući nešto što većina ljudi uzima zdravo za gotovo - kako zvuče dani u tjednu.

- Ostala sam bez riječi. Kad su upalili implantante, to je bilo najemotivnije iskustvo u mom životu i još uvijek sam u šoku - rekla je Joanne za Journal i dodala: ' Prvi dan svi su mi zvučali robotski i trebala sam naučiti prepoznati što su ti zvukovi, istovremeno stvarajući knjižnicu zvukova u svom mozgu .'

'Ne mogu prestati plakati'

- Slušajući stvari po prvi puta je tako emotivno. Od običnog zvuka prekidača svjetla pa sve do zvuka vode . Ne mogu prestati plakati i već vidim koliko će mi ovo promijeniti život - kazala je Joanne.

Idi na 24sata

Komentari 46

  • ojdimidojdimi 29.03.2014.

    ne mogu se ni zamisliti u tom problemu............................

  • Vražji Vrag 29.03.2014.

    Želim istaknuti da joj osjet sluha nisu vratili "crkveni krugovi" molitvom, već "elektronički sklopovi" koji su proizvod tehnologije, znanja i rada ljudi, a ne boga. Paralelu vućem jer sam revoltiran stavom crkve koja odbija prihvatiti umjetnu oplodnju jer nije od boga, već je stvar tehnologije.

  • alan ford_1 29.03.2014.

    Ajte u k...c. video blokiran. To što je lijepo ne može e vidjeti pfffff.

Komentiraj...
Vidi sve komentare