To je to što me zanima!

Slomio mu srce: Australac će pomoći grčkom umirovljeniku

Giorgos Chatzifotiadis (77) rasplakao se nakon što mu je nekoliko banaka odbilo dati novac. Njegova je fotografija obišla svijet. Australac mu je odlučio pomoći
Vidi originalni članak

Giorgos Chatzifotiadis (77) umirovljenik koji je postao simbol tragedije i krize u Grčkoj uskoro bi mogao dobiti pomoć iz Australije. Muškarac je, podsjetimo, snimljen kako sjedi na podu ispred banke u Thessalonikiju i plače. Chatzifotiadis je 3. lipnja obišao više banaka kako bi podigao 120 eura mirovine za sebe i ženu. 

Nakon što su ga odbili i u četvrtoj banci, muškarac je sjeo na pod i rasplakao se. Ta je fotografija obišla svijet. 

James Koufus (desno)

James Koufos (41) iz Sydneyja vidio je fotografiju u medijima. Koufosu se grčki umirovljenik učinio poznatim. Pokušao je preko Facebooka doći do podataka o Chatzifotiadisu i njegovog kontakta. Uskoro je shvatio da su njegov otac i Chatzifotiadis živjeli u istom mjestu te da su zajedno išli u školu. 

Koufosov otac je umro prije 18 mjeseci i sinu je ostavio pozamašno nasljedstvo. Koufos, koji je šef tvrtke Gap Finance, planira u subotu otputovati u Grčku i Chatzifotiadisu odnijeti novac. Planira mu mjesečno slati 250 eura. Novac će mu davati godinu dana, a ako bude potrebno i duže, piše Daily Mail.

Prva žrtva grčke krize: Umro dok je čekao u redu za mirovinu 

Umirovljenik (59) umro je dok je čekao ispred banke da podigne novac. Muškarcu koji je porijeklom iz Albanije je pozlilo ispred banke u Giannoulisu na istoku zemlje dok je čekao da podigne mirovinu. Ljudi su odmah pozvali hitnu pomoć no dok je stigao u bolnicu više nije imao puls, piše Mirror.

Idi na 24sata

Komentari 75

  • 09.07.2015.

    Kako mu Glogoški nije slomio srce?

  • 09.07.2015.

    minimalna mirovina u grčkoj je cca 800 eura,i ja bih tamo u mirovini plakao,ali od sreče...

  • NoelleSaint 08.07.2015.

    e sad iskreno!!!!!!!!!!!!!! ovaj dolje sljaka godinama. gdje je bio sad za svoju domovinu???????? kako je kod nas???????? ovi minken bojna sljakali kao????????????? jer imate od njih pomoci?????????????

Komentiraj...
Vidi sve komentare