To je to što me zanima!

Zapeo u Maroku sa četiri slona, Hrvatska mu je jedini izlaz?

Slonice Belinda, Dana, Sabina i Pira, zbog straha od bolesti, EU ne pušta kući u Francusku od kud su s dreserom otišle 2005. Moguće rješenje je karantena u RH
Vidi originalni članak

Cirkuskog dresera i njegove četiri slonice zadržali su Maroku jer im EU brani povratak u Francusku zbog straha od bolesti slinavke i šapa, piše AFP. Kao moguće rješenje situacije spominje se i Hrvatska gdje bi slonice trebale 40 dana biti u karanteni. 

Slonice Belinda, Dana, Sabina i Pira zajedno s dreserom Josefom Joyem Garthnerom već su četiri mjeseca smještene u blizini Casablanke. Garthner kaže kako slonice osjećaju da nešto nije u redu jer im je poremećena svakodnevna rutina. 

- Sam sam protiv birokrata iz Bruxellesa. Zašto su me pustili u Afriku ako mi sada ne daju da se vratim - kaže Garthner koji je na turneji s cirkusom Pinder od 2005. godine. 

Prema riječima jednog od glasnogovornika Europske komisije slonice bi mogle prvo doći u Hrvatsku, a zatim nakon karantene, kući u Francusku.  Dreser kaže kako mu još nitko nije javio što o tome misle hrvatske vlasti. Hrvatska ima ugovor s EU pa bi njhovo zadržavanje u bilo zadovoljavajuće za obje strane. 

Idi na 24sata

Komentari 24

  • gost11 31.01.2011.

    mene brine da se nećemo izborit ni za referendum,jer smo nijemi.triba sad reagirat.

  • mayhem26 31.01.2011.

    "Hrvatska ima ugovor s EU" o skladistenju svih govana,otrova i bolesti koje bi mogle ugroziti Europske zemlje......E moj narode....šta se čeka?

  • mayhem26 31.01.2011.

    Eto vam vaše EU.....prvo cemo mi slonove u Hrvatsku,pa ako se nitko ne razboli u Hrvatskoj onda cemo ih pustiti u Francusku.Narode sjetite se svega ovoga kada dodje dan referenduma o ulasku u EU..............A ovi naši majmuni i čimpanze od vladajucih ce naravno dopustiti karantenu.Ma tjerajte to u Srbiju,Rumunjsku ili bilo gdje drugdje.....Zar sav otpad mora kod nas zavrsiti............

Komentiraj...
Vidi sve komentare