To je to što me zanima!

Slovakinja Dana pronađena na Krku vratila se kući, ali njezina obitelj za nju ne želi ni čuti...

Dana Adamcova krajem listopada otpuštena iz bolnice i dalje se liječi u Slovačkoj. Sa sestrama nije još uvijek uspjela uspostaviti nikakav kontakt...
Vidi originalni članak

Slovakinja Dana Adamcova (57) koju je 12. rujna kraj Dobrinja na Krku pronašao ribar, vratila se u domovinu i to u organizaciji slovačkog veleposlanstva nakon što je otpuštena iz riječkog KBC-a.

Miriam Kelečić, Slovakinja koja s obitelji živi u Zagrebu, od trenutka kad se otkrilo da bi to mogla biti slovačka državljanka, aktivno je sudjelovala i pomagala policiji i znanjem jezika i kontaktima, za što su joj odali priznanje. Rekla je kako jedino zna da je Adamcova krajem listopada otpuštena iz bolnice i dalje se liječi u Slovačkoj, donosi Jutarnji list

Pogledajte video

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Koliko joj je poznato, dok je bila u riječkoj bolnici, nitko od obitelji nije želio kontakt niti preuzeti brigu o njoj. Njezine dvije sestre, kao ni njihova djeca, ne žele čuti za Danu.

Njihovi obiteljski odnosi duboko su poremećeni, a sve je počelo nakon što je Dana kao 19-godišnja djevojka uspjela napustiti tadašnju Čehoslovačku sredinom 80-ih.

OBITELJ NE ŽELI IMATI VEZE Misterij Slovakinje Dane: Stigla je u Hrvatsku s grupom ljudi, od njih se odvojila i ugasila telefon

Roditelji su im već bili umrli, a nakon što je Daniela pobjegla na zapad, mlađa Ana i starija sestra dospjele su pod lupu tamošnje tajne policije.

Ona je u međuvremenu živjela u SAD-u i Irskoj.  O njoj su pisali i svjetski mediji, posebno kad se otkrilo da je nakit koji je izrađivala dok je živjela u SAD-u bio popularan i koristio se u snimanju filmova. Njezin nakit nosili su Brigitte Bardot, Barbara Streisand, postava serije "Prijatelji" i druge slavne osobe..

ONI SU SPASILI SLOVAKINJU 'Mi smo prvi zvali u pomoć za ženu. Pratili smo sve. Drago nam je što su otkrili tko je'

Ali nakon što se razvela od supruga, krajem 2000-ih vratila se u svoju zemlju, u Trenčin, gdje je kupila stan i živjela kao samac te registrirala tvrtku Dana Adamcova d.a. koja se također bavila izradom nakita, a u međuvremenu je otišla u mirovinu.

U više navrata pokušavala je obnoviti kontakte sa sestrama i uspostaviti narušene obiteljske odnose, ali bezuspješno. 

 

Idi na 24sata

Komentari 14

  • 06.11.2021.

    I ?

  • marley01 06.11.2021.

    Razgovor s mudrim čovjekom:Koliko imaš godina? Zdravlje mi je dobro! Koliko imaš novaca? Nemam dugova! Imaš li neprijatelja? Živim daleko od familije... Tužno,ali istinito.

  • Vitaminnnnnnnn 06.11.2021.

    Ajd da se i nje sjetite fala Bogu...kak je nos jel proslo

Komentiraj...
Vidi sve komentare