News

Komentari 14

Slovakinja Dana pronađena na Krku vratila se kući, ali njezina obitelj za nju ne želi ni čuti...

Slovakinja Dana pronađena na Krku vratila se kući, ali njezina obitelj za nju ne želi ni čuti...

Dana Adamcova krajem listopada otpuštena iz bolnice i dalje se liječi u Slovačkoj. Sa sestrama nije još uvijek uspjela uspostaviti nikakav kontakt...

Slovakinja Dana Adamcova (57) koju je 12. rujna kraj Dobrinja na Krku pronašao ribar, vratila se u domovinu i to u organizaciji slovačkog veleposlanstva nakon što je otpuštena iz riječkog KBC-a.

Miriam Kelečić, Slovakinja koja s obitelji živi u Zagrebu, od trenutka kad se otkrilo da bi to mogla biti slovačka državljanka, aktivno je sudjelovala i pomagala policiji i znanjem jezika i kontaktima, za što su joj odali priznanje. Rekla je kako jedino zna da je Adamcova krajem listopada otpuštena iz bolnice i dalje se liječi u Slovačkoj, donosi Jutarnji list

Pogledajte video

Koliko joj je poznato, dok je bila u riječkoj bolnici, nitko od obitelji nije želio kontakt niti preuzeti brigu o njoj. Njezine dvije sestre, kao ni njihova djeca, ne žele čuti za Danu.

Njihovi obiteljski odnosi duboko su poremećeni, a sve je počelo nakon što je Dana kao 19-godišnja djevojka uspjela napustiti tadašnju Čehoslovačku sredinom 80-ih.

Roditelji su im već bili umrli, a nakon što je Daniela pobjegla na zapad, mlađa Ana i starija sestra dospjele su pod lupu tamošnje tajne policije.

Ona je u međuvremenu živjela u SAD-u i Irskoj.  O njoj su pisali i svjetski mediji, posebno kad se otkrilo da je nakit koji je izrađivala dok je živjela u SAD-u bio popularan i koristio se u snimanju filmova. Njezin nakit nosili su Brigitte Bardot, Barbara Streisand, postava serije "Prijatelji" i druge slavne osobe..

Ali nakon što se razvela od supruga, krajem 2000-ih vratila se u svoju zemlju, u Trenčin, gdje je kupila stan i živjela kao samac te registrirala tvrtku Dana Adamcova d.a. koja se također bavila izradom nakita, a u međuvremenu je otišla u mirovinu.

U više navrata pokušavala je obnoviti kontakte sa sestrama i uspostaviti narušene obiteljske odnose, ali bezuspješno. 

 

Najčitaniji članci