To je to što me zanima!

Slovenci na prijevremenim izborima biraju između sedam kandidata za predsjednika

Slovenski birači na izborima će birati između sedam kandidata za najvišu dužnost u državi
Vidi originalni članak

Birači koji u nedjelju neće moći sudjelovati na slovenskim predsjedničkim izborima svoj glas mogu dati na prijevremenom glasanju, koje se u četvrtak odvija završni, treći dan zaredom na 96 biračkih mjesta diljem Slovenije.

Na prijevremenom glasovanju mogu glasati samo birači sa stalnim prebivalištem u Sloveniji. Prijevremeno glasanje izvan mjesta prebivališta nije moguće, već se obavlja na biračkim mjestima za prijevremeno glasanje koja su u pojedinom okrugu odredila okružna izborna povjerenstva.

SLOVENSKI SLUČAJ EPSTEIN Brutalni seks, zlostavljanje, ponižavanje i perverzne orgije u skandalu koji trese Sloveniju

Slovenski birači na izborima će birati između sedam kandidata za najvišu dužnost u državi. To su zastupnik stranke Nova Slovenija (NSi) Janez Cigler Kralj, gradonačelnik Kočevja i kandidat zelene stranke Vesna Vladimir Prebilič, bivši šef diplomacije i zastupnik oporbene Slovenske demokratske stranke (SDS) Anže Logar, neovisna kandidatkinja i odvjetnica Nataša Pirc Musar, zastupnik Ljevice Miho Kordiš, eurozastupnik i zajednički kandidat vladajućih Socijalnih demokrata i Pokreta slobode Milan Brglez te kandidatkinja populističke stranke Resni.ca Sabina Senčar.

Drugog dana prijevremenog glasanja na predsjedničkim izborima, u srijedu, glasalo je 25.775 birača ili 1,52 posto birača s pravom glasa, objavilo je Državno izborno povjerenstvo (DVK), a ukupno prvog i drugog dana 2,67 posto birača.

JE LI HRVATSKA IDUĆA? Povijesna odluka: U Sloveniji se sada mogu vjenčati istospolni parovi, ali i posvojiti djecu

Odaziv na prijevremeno glasanje bio je na posljednja dva predsjednička izbora relativno nizak. U 2017. prijevremeno je na izbore izašlo 1,65 posto svih birača s pravom glasa, dok je 2012. prijevremeno glasalo 1,36 posto birača.

Na travanjskim izborima za Državni zbor prijevremenom glasanju sva tri dana pristupilo je ukupno 130.151 ili 7,67 posto birača i biračica.

Prijevremeno glasanje na ovogodišnjim predsjedničkim izborima traje danas do 19 sati.

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare