To je to što me zanima!

Slovenci prodavali steroide po SAD-u, a u Istri oprali više od milijun eura. Kupovali su kuće

Policija sumnjiči trojicu slovenskih državljana da su između 2002. i 2010. godine u SAD-u nezakonito prodavali steroide, a zaradu bi ulagali u nekretnine u Istri i Kvarneru
Vidi originalni članak

Trojica slovenskih državljana, dvojica 48-godišnjaka te jedan 46-godišnjak bili su pod istragom zbog sumnje da su prali novac, objavila je PU istarska.

Naime, policijski službenici Službe gospodarskog kriminaliteta i korupcije proveli su, u suradnji s Općinskim državnim odvjetništvom u Puli-Pola kriminalističko istraživanje u kojem su dvojica 48-godišnjaka, sumnjaju, od 2002. do 2010. godine na području Sjedinjenih Američkih Država stekli veći novčani iznos stavljanjem u promet tvari koje su propisima proglašene drogom.

NOVI DETALJI NESREĆE KOD PELJEŠCA Tužitelji otkrili detalje o smrti suvozačice, vozača BMW-a su pustili da se brani sa slobode

Zbog toga su takva novčana sredstva ulagali u kupnju nekretnina na području Istre i Kvarnera u svoje ime, kao i u ime trgovačkih društava u njihovom vlasništvu, a sve kako bi prikrili nezakonito porijeklo pranja novca, ističu iz policije.

Pomogao im treći

- Jednog od 48-godišnjaka se sumnjiči i da je veći novčani iznos stečen ranije opisanim nezakonitim radnjama uplaćivao na račun 46-godišnjaka koji ga je, sukladno dogovoru sa 48-godišnjakom, koristio za kupnju većeg broja nekretnina na području Istre i Kvarnera na svoje ime, iako je znao kako se radi o novcu koji je stečen na nezakonit način - navodi se u priopćenju PU istarske, dok je ukupna materijalna šteta, procjenjuju, veća od milijun eura.

POGLEDAJTE VIDEO Sudar tri auta kod Zoološkog u Zagrebu: 'Baš je grdo izgledalo, nadam se da su svi dobro...'

Policija je o svemu utvrđenom izvijestila nadležno državno odvjetništvo radi poduzimanja daljnjih mjera iz njihove nadležnosti.
 

Idi na 24sata

Komentari 2

  • Druga Proleterska 23.03.2023.

    Budite točni ! Nije prićinjena NIKAKVA šteta , nego je samo pribavljena imovinska korist od 1 miljuna !

  • ptica neznalica 23.03.2023.

    U naslovu steroidi, u tekstu droga. To nije jedno te isto

Komentiraj...
Vidi sve komentare