To je to što me zanima!

Slovenija dozvolila korištenje konoplje u medicinske svrhe

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video
Slovenska je vlada dozvolila upotrebu konoplje pacijentima za čije se bolesti konoplja pokazala djelotvornom. To su oboljeli od raka, AIDS-a i multiple skleroze
Vidi originalni članak

Slovenska je vlada u četvrtak dozvolila upotrebu konoplje u medicinske svrhe nakon što je medicinska struka stala iza toga da konoplja liječi simptome određenih bolesti. Upotreba same konoplje, osim kod oboljelih od raka, AIDS-a i multiple skleroze, i dalje ostaje ilegalna, javlja RTV Slovenija.

Liječnici će od danas moći pripisivati konoplju bolesnicima za one bolesti za koje se konoplja pokazala djelotvornom. To se odnosi na pacijente oboljele od raka kojima konoplja pomaže kod sprečavanja mučnina, smanjenja bolova i povećanja apetita, na pacijente s multiplom sklerozom za smanjenje grčeva i neuropatske boli te za povećanje apetita kod pacijenata s AIDS-om.

Više informacija o korištenju konoplje u medicinske svrhe mogu se naći na stranicama slovenskog Nacionalnog instituta za javno zdravlje.

Zadnjih godina svjedočimo naglom porastu interesa u svijetu za liječenje medicinskom marihuanom, te su brojne države djelomično ili potpuno legalizirale ovu biljku zbog brojnih istraživanja koja su pokazala da kanabinoidi u marihuani pomažu kod ublažavanja simptoma određenih bolesti.

Idi na 24sata

Komentari 158

  • pandorum39 22.06.2014.

    Poštovani, Vaš komentar prekršio je pravilo broj 2 naših pravila komentiranja. Za ovaj prekršaj sankcija je teža opomena. Trenutno imate 0 lakih opomena i 1 težu opomenu u posljednjih tjedan dana. Ako sakupite tri, vaš korisnički račun bit će privremeno blokiran.

  • ajmas 21.06.2014.

    Trave, trave nam dajte, sve nevolje izbrisat će mo - znajte, samo nam trave dajte,.!.. (-: :-)

  • ZelenaHrvatska 21.06.2014.

    Pametni Slovenci samo mi je zao sto to kod nas nece jos dugo zazivjet jer su nasi politicari zatucani i primitivci da nam se svi smiju,misle da su pametni a zapravo su glupi kao panjevi. Kod nas ce se to desit tek kada pomru ovi koji su iz bivseg sistema a dođu nove generacije ljudi.

Komentiraj...
Vidi sve komentare