Obavijesti

News

Komentari 158

Slovenija dozvolila korištenje konoplje u medicinske svrhe

Slovenija dozvolila korištenje konoplje u medicinske svrhe
2

Slovenska je vlada dozvolila upotrebu konoplje pacijentima za čije se bolesti konoplja pokazala djelotvornom. To su oboljeli od raka, AIDS-a i multiple skleroze

VIDEO

Slovenska je vlada u četvrtak dozvolila upotrebu konoplje u medicinske svrhe nakon što je medicinska struka stala iza toga da konoplja liječi simptome određenih bolesti. Upotreba same konoplje, osim kod oboljelih od raka, AIDS-a i multiple skleroze, i dalje ostaje ilegalna, javlja RTV Slovenija.

Liječnici će od danas moći pripisivati konoplju bolesnicima za one bolesti za koje se konoplja pokazala djelotvornom. To se odnosi na pacijente oboljele od raka kojima konoplja pomaže kod sprečavanja mučnina, smanjenja bolova i povećanja apetita, na pacijente s multiplom sklerozom za smanjenje grčeva i neuropatske boli te za povećanje apetita kod pacijenata s AIDS-om.

Više informacija o korištenju konoplje u medicinske svrhe mogu se naći na stranicama slovenskog Nacionalnog instituta za javno zdravlje.

Zadnjih godina svjedočimo naglom porastu interesa u svijetu za liječenje medicinskom marihuanom, te su brojne države djelomično ili potpuno legalizirale ovu biljku zbog brojnih istraživanja koja su pokazala da kanabinoidi u marihuani pomažu kod ublažavanja simptoma određenih bolesti.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 158
VIDEO

Jezivi detalji ubojstva na nasipu  u Zagrebu: Prerezao joj je vrat pa nazvao policiju i predao se
OGLASILA SE I POLICIJA

Jezivi detalji ubojstva na nasipu u Zagrebu: Prerezao joj je vrat pa nazvao policiju i predao se

Kako neslužbeno doznajemo, muškarac je ženi rasjekao vrat u blizini ruševne bolnice, a onda zvao policiju i predao se. Policija je pronašla tijelo uz samu Savu, a identitet žene još nije poznat.

Pogledajte oluju koja je prošla Istru i kreće se prema središnjoj Hrvatskoj. Moguća je i tuča...
VELIKA OBORINSKA MASA

Pogledajte oluju koja je prošla Istru i kreće se prema središnjoj Hrvatskoj. Moguća je i tuča...

DHMZ je ranije upozorio da su moguće grmljavinske oluje, a za istočnu Hrvatsku i tuča. Nestabilno vrijeme nastavit će se i sutra
Liječnici u Vinogradskoj izveli prvi put ovaj zahvat: Pacijentici smo zaledili tumor u dojci
NOVI USPJEH HRVATSKIH LIJEČNIKA

Liječnici u Vinogradskoj izveli prvi put ovaj zahvat: Pacijentici smo zaledili tumor u dojci

Pacijentica je preživjela već puno operacija i rekla da više nikad u životu ne želi otići ni na jednu. Bila je presretna što sad nije morala - otkrila nam je dr. Bolanča Čulo