To je to što me zanima!

Slovenija izdala tjeralicu: Traže Šiška, vođu 'Štajerske straže'

Šiško je bio osuđen na osam mjeseci zatvora zbog poticanja na nasilnu promjenu ustavnog poretka prilikom postrojavanja svojih pristaša blizu Maribora...
Vidi originalni članak

Slovenska policija izdala je tjeralicu za Andrejem Šiškom iz Maribora, kontroverznim vođom tzv. "Štajerske straže" pošto se on nije odazvao na pravomoćan poziv za dosluženje zatvorske kazne, objavili su slovenski mediji.

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Šiško je bio osuđen na osam mjeseci zatvora zbog poticanja na nasilnu promjenu ustavnog poretka prilikom postrojavanja svojih pristaša blizu Maribora, no pušten je iz pritvora nakon šest mjeseci i izricanja nepravomoćne presude.

'TVRDE DA IMAJU REPLIKE' Slovenska policija razoružala je pripadnike Štajerske straže

U međuvremenu je njegova žalba na prvostupanjsku presudu odbijena, pa se početkom ovog mjeseca trebao javiti na dosluženje kazne, na što se oglušio pa je policija na svojim internetskim stranicama za njim raspisala tjeralicu, izvještava u subotu mariborski dnevni list "Večer".

Šiškova odvjetnica kazala je da je njezin branjenik računao na to da neće morati ponovno u zatvor jer je većinu kazne već odslužio u pritvoru.

ŠAREC O PARAVOJNOJ FORMACIJI 'Štajerska straža djeluje zbog rupe u zakonu, kvari naš ugled'

Iz njemu bliskih krugova mediji doznaju da Šiško i nije dobio službenu poštu u kojoj se navodi da mu je odbijena žalba.

Patroliranje Šiškovih  pristaša uz granicu s Hrvatskom, s njegovim objašnjenjem da oni  pomažu policiji u pronalaženju ilegalnih migranata ove jeseni uzbudilo je slovensku javnost, pa je vlada predložila izmjene zakona po kojemu bi se uz granicu civilima zabranilo nošenje oružja ili replika oružja, pa i uniforma ako se ne radi o  lovcima ili izviđačima.

Idi na 24sata

Komentari 34

  • Vladovladić_1 25.12.2019.

    Pogledaj sliku, njih sedmorica debelih, uhranjenih, nikad kunu nisu zaradili . Žive u obilju od državnog proračuna i našeg truda i muke i još nas uče što i kako raditi i živjete. Stvarno su naši pastiri, a mi ovce.

  • najiram 10 25.12.2019.

    međuvremeno se šiško ošišal i nestao u vidu magle u partizanskom logoru na triglavu...

  • 22.12.2019.

    Europa zdaj.

Komentiraj...
Vidi sve komentare